Femina

Hosszú Katinka már a 2024-es párizsi olimpiára edz: a szülés utáni 6 hetet sem várta meg
Hosszú Katinka már a 2024-es párizsi olimpiára edz: a szülés utáni 6 hetet sem várta meg


Hosszú Katinka augusztus elején adott életet kislányának, de már elkezdett edzeni a párizsi olimpiára.

Tavaly nyáron egy interjúban azt mondta, a győzelmek helyett sokkal jobban foglalkoztatja a boldog házasélet, a gyerek, gyerekek, akik célt és értelmet adhatnak az életének, és ha ennek esetleg a következő olimpia lesz az ára, szívesen megfizeti. Erre nem lesz szükség - írja a femina.hu

Hosszú Katinka most az Indexnek egy hosszú interjúban azt mondta, újra nekiállt edzeni, hogy 2024 nyarán Párizsban a hatodik olimpiáján is ott legyen. (A 2024-es párizsi olimpiát 2024. július 26. és augusztus 11. között rendezik meg, de a labdarúgás és a rögbi mérkőzéseivel már július 24-én elkezdődik - a szerk.)

- Kamília születése után orvosilag hat hétig lett volna elvárt, hogy egyáltalán ne mozogjak, de a vége felé, ha óvatosan is, egy picit csaltam. Azóta ma már napi két-három órát fixen tudok edzeni, ami a régi idők akár nyolc-kilenc órás terhelésénél lényegesen kevesebb, de a semminél mégis sokkal több.

(…) Nincs idő azon gondolkodni, hideg-e a víz, mert annyi időm van, amennyi épp jut, ha már el tudok jönni otthonról, akkor nincs mese, nyomni kell. A szárazföldi erőfejlesztéshez viszont ki sem kell mozdulni, megoldom az otthoni edzőtermünkben - mondta az Indexnek.  

Az Iron Lady szerint jövő április-május környéke lesz az az idő, amikor már nem csak magának méri az időt, és márciustól júniusig lesz több lehetősége is arra, hogy kvalifikálja magát a párizsi olimpiára. Azt is elárulta, melyik számban várja magától a legjobb eredményt.

- Még mindig a 200 és a 400 vegyes áll hozzám a legközelebb. A hátúszás sokkal inkább nehézkes, mondom ezt úgy, hogy ebben az úszásnemben Rióban olimpiai bajnok lettem 100-on, ezüstérmes 200-on. A vegyes az én világom, elég, ha azon belül van egy kis hátúszás. Erre készülök, egyértelműen kijelenthető, a folytatást az motiválja, hogy a párizsi olimpián újra megmutassam magam. 


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek


Forrás