Bien.hu

Megosztás
 Ne dobd ki a banánhéjat: elképesztő, milyen csodákat tesz a bőröddel!
Ne dobd ki a banánhéjat: elképesztő, milyen csodákat tesz a bőröddel!


A finom táplálékok vitaminjai nem csak belülről ápolhatnak, és még az olyan egyszerű dolgok is, mint a banánhéj, segíthetnek a szépséged megőrzésében.

Fehérítsd a fogaidat!

Ha fogorvosnál akarod elvégeztetni a fogfehérítést, borsos összegeket kell fizetned, az otthoni fogfehérítő programok azonban nem mindig biztonságosak, a fogzománc megsértésével pedig több kárt okozhatnak, mint hasznot. Ha otthon szeretnéd egy árnyalattal ragyogóbbá tenni a fogaidat, fontos, hogy kíméletes módszert válassz - írja a bien.hu.

Ha egy darabka banánhéj belső, fehér felével néhány percig finoman átdörzsölöd a fogaidat, és ezt a műveletet naponta néhányszor megismétled, akkor gyorsan ragyogóbbá teheted a mosolyodat.

Ragyogóbb bőr

Ahogyan a fogaidat fehérebbé teheti, úgy a bőrödet is ragyogóbbá varázsolhatja a banánhéj, ami nem csak a benne található gyümölcssavaknak köszönhetően teszi szebbé az arcod.

Egyrészt a banánhéj belső fele képes megszabadítani az elhalt hámsejtektől, ugyanakkor a felszínre kerülő friss, tiszta bőrt értékes vitaminokkal és antioxidánsokkal is ellátja.

Csak finoman dörzsöld át vele az arcodat, majd mosd le, végül pedig használj tonikot, ami helyreállítja a bőröd pH-értékét.

Ránctalanító csodaszer

Ha nem csak egyszerű lemosóként, hanem pakolásként használod, a banánhéj a ráncokkal is csodát tehet. Csak kapard ki a belső, fehér részét, törd egy kicsit össze, és vidd fel az arcodnak arra a területére, ahol legjobban zavarnak a ráncok.

A jobb kenhetőség érdekében egy kis kanál joghurtot is adhatsz hozzá. Hagyd fent a pakolást legalább 30 percig, de ha ráérsz, akár órákon keresztül is fenmmaradhat a banánhéj, hogy kifejtse varázslatos hatását. Végül egyszerűen mosd le a masszát, és hidratáld a bőrödet.

Mitesszerek ellen

A banánhéjjal a pórusokat is megtisztíthatod, és anélkül szabadulhatsz meg a pattanásoktól, hogy közben kiszárítanád a bőrödet. Csak fogj egy darabka banánhéjat, és a belső felével dörzsöld át az orrodat vagy az álladat, ahol a legtöbb a mitesszer. Nem kell erősen súrolni, a lényeg a finomság és a türelem.

Néhány perc finom dörzsölés után mosd le az arcodat, és ismételd meg még 3-4 alkalommal a műveletet. A türelem nagyon fontos, de cserébe néhány nap alatt tisztább bőröd lehet, mindössze egy természetes és semmibe nem kerülő szépítőszert alkalmazva.

Hidratálónak

Ahogyan a ráncokon is segít, a banánhéj akkor is felfrissítheti a bőrödet, ha csak egy fárasztó hét, vagy egy átmulatott éjszaka nyomait szeretnéd eltüntetni. Egy nagy kanál joghurtot keverj el egy teáskanál mézzel, majd ebbe tedd bele egy egész banán héjának belső, fehér, kikapart részét.

A pakolást vidd fel az arcodra és hagyd fent legalább 20 percig, mielőtt lemosnád. A hidratáló hatásnak és az antioxidánsoknak köszönhetően a bőröd azonnal kipihentebbnek tűnik majd.

Karikás szemek ellen

A karikás szemek csodafegyvere az uborkaszelet, de ha a zöldség éppen nincsen kéznél, nyugodtan használhatsz banánhéjat is. Csak tépj le egy-egy kis darabkát, és a belső, fehér felükkel lefelé fektesd őket a szemeidre.

A hidratáló tulajdonságnak és az antioxidánsoknak köszönhetően beindul a pangó nyirokanyagok keringése, így eltűnnek a bőröd alól a duzzadtságot és a karikákat okozó mérgek, te pedig 10 perc relaxálás után kipihent tekintettel ébredhetsz.


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek
Forrás