Kárpátinfo hetilap


Negyven év hűséges szolgálat méltatása Badalóban
Negyven év hűséges szolgálat méltatása Badalóban


Meghitt ünnepségre került sor vasárnap Badalóban, amikor gyülekezeti közösségben köszöntötték a 40 éve, 1983-ban református lelkipásztorrá szentelt Baráth Imre nyugalmazott tiszteletest. 

A Tisza-parti településen született, és ma is ott élő lelkipásztor 1983-as felszentelését követően a Felső-Tisza-vidéken, illetve Tiszaújlakon, Tiszapéterfalván, Tiszabökényben és Tivadarfalván is szolgált, majd 1993-tól nyugdíjba vonulásáig, közel két évtizeden át Badalóban, Macsolán, Haláboron, Mezőváriban és Borzsován is hirdette Isten igéjét, miközben 12 éven keresztül zsinati tagként is szolgálta a Beregi Egyházmegyét.

Az idősek világnapja mellett október elsején emlékezünk meg a nyugdíjas lelkipásztorok és lelkész-özvegyekről is, és erre igehirdetésében is kitért Sápi Zsolt lelkipásztor, aki az Apostolok cselekedetei 12. részének 24. verséből vett idézettel – „Az Úr igéje pedig egyre szélesebb körben terjedt” – tolmácsolta Isten üzenetét.

Negyven év hűséges szolgálat méltatása Badalóban
Negyven év hűséges szolgálat méltatása Badalóban

A négy évtizeddel ezelőtt, 1983. szeptember 19-én lelkipásztorrá felszentelt Baráth Imre nyugalmazott tiszteletes rövid visszatekintésében felidézte a múlt század 70-es, 80-as éveinek vészterhes időszakát, amikor Kárpátalján nagyon sok lemondás, illetve nem kevés bátorság és kitartás kellett ahhoz, hogy valaki református lelkipásztorrá váljon, és ily módon hirdethesse Isten igéjét.

A presbitérium és gyülekezet nevében Jakab Lajos helyi családorvos és presbiter köszöntötte Baráth Imrét, és egy, a badalói református templomot ábrázoló dísztányért nyújtott át számára, amelyen az ünnepelt kedvenc bibliai idézete – „Életem ideje kezedben van” (Zsolt 31, 16) – is szerepel.

(tamási)


 


Iratkozz fel a Kárpátinfo.net csatornáira: Facebook, Instagram, Twitter, Telegram, Google Hírek