MTI

Kőolaj kitermelés. Illusztráció
Kőolaj kitermelés. Illusztráció


Új célállomásokat talált magának az orosz nyersolaj, és nagyot nyernek rajta azok, akik megveszik.

Oroszország egyre nagyobb mennyiségű, az Északi-sarkvidéken kitermelt olajat szállít Kínába és Indiába, méghozzá jelentős árengedményekkel, miután az EU a múlt hónapban bezárta kapuit az orosz olaj előtt – írja a Reuters kereskedelmi források és adatok alapján.

A három sarkvidéki olajfajta (arko, varandeji, Nóvij Port-i) szállítása azután fordult kelet felé, miután az Európai Unió, a G7-országok, valamint Ausztrália decemberben árkorlátozást vezetett be az orosz olajra. Az EU ráadásul meg is tiltotta az orosz nyersolaj importját tengeri úton. Az orosz olajcégek az új piacok reményében hajlandók elviselni a magasabb szállítási költségeket, továbbá az árból is készek engedni.

Mindez természetesen vonzóvá teszi terméküket a vásárlók előtt.

A Refinitiv nevű pénzügyi elemző cég adataiból kiderül, hogy az Indiába irányuló sarkvidéki orosz nyersolajexportban május óta folyamatos bővülés figyelhető meg.

Novemberben rekordmennyiségű, 6,67 millió, decemberben pedig 4,1 millió hordónyi olajat értékesített Oroszország, főként arko típusú nyersolajból.

A Reuters forrásai szerint India a múlt héten importálta az első, 900 ezer hordót is kitevő, varandeji fajtájú nyersolajszállítmányt, amelyet november végén rakodtak be a murmanszki kikötőben.

Nem világos ugyanakkor, hogy a másik két 600 ezer hordós rakományt, amelyet novemberben rakodtak be, és a hollandiai Rotterdamban rakták ki, mely vállalatok vásárolták meg.

A lap egy másik forrása elmondta, Oroszországnak más, jó minőségű olajfajtákból is komoly mennyiségek állnak rendelkezésre, és ami nem elhanyagolható, az arko és a Nóvij Port-i olaj feldolgozása esetén a bruttó árrés hordónként több mint 10 dollárral magasabb, mint a hasonló minőségű amerikai nyersolajok, például a Mars és a WTI esetében.

A varandeji nyersolaj könnyen feldolgozható az indiai finomítók számára, bár a jövőbeli vásárlások az árszintektől függnek 

– mondta el a Reuters név nélküli forrása.

Jelenleg három, Kína felé tartó óriás-tartályhajó hagyta el a murmanszki kikötőt. A Nyikolaj Zujev mintegy 780 ezer hordó nyersolajat szállít, és várhatóan január 18-án érkezik majd meg. Az egyenként 900 ezer hordós kapacitású NS Bravo és a Gladiator pedig várhatóan február 3-án, illetve 15-én érkezik majd meg a kelet-kínai Csingtao városába. Azt nem tudni egyelőre, hogy mely finomítók vásárolták meg a rakományokat.

Forrás

MTI