Karpat.in.ua
Kirilo Budanov tábornok, a Védelmi Minisztérium hírszerzési főosztályának vezetője. Fotó: RBC.ua
Kirilo Budanov tábornok, a Védelmi Minisztérium hírszerzési főosztályának vezetője. Fotó: RBC.ua


Oroszország háború utáni jövője még ismeretlen, elképzelhető, hogy több részre bomlik, Ukrajna feladata azonban továbbra is az Oroszországi Föderáció rendszer- és állami szintű meggyengítése – jelentette ki Kirilo Budanov tábornok, a Védelmi Minisztérium hírszerzési főosztályának vezetője egy lapinterjúban, számolt be a karpat.in.ua hírportál.

A jelentés szerint Budanov a Wirtualna Polska című lengyel hírportálnak nyilatkozva hangsúlyozta, hogy 

Oroszország jövője és Ukrajnával való kapcsolata „nagyon bonyolult folyamat lesz”. 

Hozzátette: az orosz információs térben és az orosz ellenzék egy része körében kezd terjedni az a gondolat, hogy a háborúért csak Vlagyimir Putyin diktátort és környezetét kell okolni, a társadalom pedig állítólag nem érintett. Ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy az orosz lakosság több mint kétharmada támogatta Putyin lépéseit.

A fő ukrán hírszerző úgy vélte, hogy a jövőben Oroszország valószínűleg különböző egységekre bomlik fel, és ezek élén nem Putyin áll. 

„Nem tudjuk, milyen lesz Oroszország jövője. Hány elemre bomlik fel, és kivel kell majd tárgyalnunk a jóvátételről és a bűnösök bíróság elé állításáról”

 – mutatott rá.

A tábornok szerint 

Ukrajna feladata az Oroszországi Föderáció rendszer- és állami szintű meggyengítése. 

Ehhez Ukrajnának kapcsolódni kell az euroatlanti és európai struktúrákhoz: politikai, gazdasági, katonai, jogi, humanitárius és oktatási téren – emelte ki. 

„És mindenki felejtse el a posztszovjet időszakunkat, mint egy rémálmot. Végül is rendelkeznünk kell valamilyen formában a háború utáni új Oroszország felett. Hogy soha többé ne fordulhasson elő, ami Ukrajnával történt”

 – vetítette elő az ukránok ősellenségének szomorú jövőjét Kirilo Budanov.