Kárpátinfo.net


Nagy mennyiségű pszichotróp gyógyszerrel buktak le Asztélynál
nagy_mennyisegu_pszichotrop_gyogyszerrel_buktak_le_asztelynal.jpg


Kárpátalján, Asztélynál csaknem nyolcezer darab pszichotróp gyógyszert próbált behozni Ukrajnába Magyarországról egy munkácsi férfi. 

Magyarországról hazatérő férfi a vámellenőrzés során a "zöld" folyosót választotta - közölte a Kárpátaljai Vámhivatal Facebook-oldalán.

A "zöld folyosó" igénybevétele szóbeli árunyilatkozat megtételének minősül, ezzel igazolta, hogy nincs semmi elvámolnivalója.

Az elemzés és a kockázatértékelés eredményei alapján a vámosok a személygépkocsit eltávolították az általános forgalomból, hogy alaposan átellenőrizzék.

Az ellenőrzés eredményeként a vámosok és a határőrök több mint 77 000 külföldi gyártású tablettát és 85 injekciót fedeztek fel. 

A gyógyszerek között nagy mennyiségű Tramadol, Alprazolam, Rivotril 2 mg, illetve Klonazepam tablettákat találtak.

A munkácsi férfi sajátjaként ismerte el a gyógyszereket és bemutatta a felfedezett gyógyászati készítmények vásárlási elismervényét is. A pszichotróp gyógyszerek behozatalára azonban nem rendelkezett felhatalmazással.

Az ukrán Vámkódex 471. cikkének 3. része alapján jegyzőkönyvet készítettek az esetről és értesítették a rendvédelmi szerveket.

A büntetőeljárás keretében a felfedezett kábítószert a rendvédelmi szervek illetékes nyomozó egységei lefoglalják - áll a bejegyzésben.