Karpat.in.ua


Az ungvári nemzetközi repülőtér nem áll készen arra, hogy járatokat fogadjon vagy indítson az Európai Unió területére – közölte Viktor Mikita, a megyei katonai adminisztráció vezetője, írja a Karpat.in.ua.

„Kénytelen vagyok helyesbíteni az egyes illetékesek által az ungvári nemzetközi repülőtér működésével kapcsolatban terjesztett információkat” – olvasható a kormányzó bejegyzésében.

Elmondása szerint a repülőtér jelenleg nem áll készen civil járatok fogadására és indítására, továbbá nem is rendelkezik a szükséges engedélyekkel a működéshez.

Nem kell elfeledni azt sem, hogy Ukrajna légtere jelenleg le van zárva, az EU-val nincsenek megkötve a járatokkal kapcsolatos szerződéses, a reptér a világítási jelzőrendszere, a kifutópálya és egyéb infrastrukturális elemek sem állnak készen a járatok fogadására.

„Igen, azon dolgozunk, hogy a repülőtér megfeleljen a követelményeknek és a tanúsítványoknak. Az intézkedések végrehajtásában Ukrajna Infrastrukturális Minisztériuma, Ukraeroruh, az SZBU, a DSZNSZ, magánszemélyek és a teherszállító légi közlekedés területén a legjobb szakértők vesznek részt. De egy hosszú távú és rendszeres folyamatról beszélünk.

Ezért most a repülőtér működésének újraindításáról szóló kijelentések nem mások, mint kívánságok és szándékok” – közölte.

A Kárpátalja Megyei Tanács a múltnap 26 millió hrivnyát utalt ki az ungvári repülőtéren folyó munkálatokra, a hírportálok azt rebesgették, hogy 1-2 hónapon belül újraindulhatnak a rendszeres járatok.