Hirado.hu


A hatéves indiai kisfiúnak apja robogóján tekeredett a nyaka köré a papírsárkány üvegszálas zsinórja. A helyszínre érkező mentősök sem tudták megmenteni az életét - írja a Hirado.

Egy hatéves kisfiú, Daksh Giri torkát elvágta egy üvegbevonatú sárkányzsinór, amikor apja robogóján utazott az észak-indiai Ludhianában.

A kisfiú a kórházba vezető úton életét vesztette – számolt be róla a The Guardian.

Egyre gyakoribbá válnak az ilyen halálesetek Indiában, miután az ország az évnek ebben az időszakában sárkányeregetéssel ünnepli függetlenségének kikiáltását Nagy-Britanniától.

Egyesek úgynevezett eregető párbajokon vesznek részt, ahol üvegbevonatú zsinórral reptetett sárkányokat használnak. Az ilyen párbajok után a laza zsinórok épületekről vagy fákról lógva gyanútlan kerákpárosokba és robogósokba akadhatnak.

Az ilyen típusú zsinórokat 2016 óta betiltották Indiában, mert az emberekre és állatokra is veszélyt jelenthetnek.

Augusztus 7-én azonban Narendra Kumar Újdelhiben egy késői műszak után robogóján tartott hazafelé, amikor belegabalyodott egy sárkányzsinórba.

Miközben igyekezett kiszabadítani magát, leesett a robogóról, és egy autó halálra gázolta.

Hétfőn, a függetlenség 75. évfordulóján, amikor sárkányok ezreit engedték fel a fővárosban, több száz madár sérült meg, miután belegabalyodtak a fákon heverő zsinórokba.

A robogósoknak saját megoldást kellett kitalálniuk, így egyfajta tépőzáras védőövet készítettek a nyakuk köré.

Forrás