Hirado.hu


Idén év elején, négy hét halmozódás után egyedüliként vihette volna haza a szerencsés a Joker játék főnyereményét. A játékos azonban kilencven napon belül nem jelentkezett nyereményéért - írja a Hirado.

A játékok részvételi szabályzatai szerint a Szerencsejáték Zrt. az át nem vett nyereményeket különsorsolásokban meghirdetett nyeremények formájában juttathatja vissza a játékosokhoz, valamint az adott játék nyereményalapját egészítheti ki.

Az aktuális, szeptember 11-ig tartó-Joker akcióban közel 95 millió forint talál majd gazdára – írta közleményében a Szerencsejáték Zrt.

A nemzeti lottótársaság történetében többször előfordult már, hogy egy-egy játékos nem vette át a nyereményét. Az idei hetedik játékhéten nyertes Joker-játékos esetében is ez történt, ugyanis közel 150 millió forintot nyert, azonban a rendelkezésre álló 90 nap alatt nem jelentkezett nyereményéért. A játék részvételi szabályzata alapján a társaság ilyenkor külön akciókat szervez, illetve a már meglévő nyereményalapokat egészíti ki annak érdekében, hogy visszajuttassa a játékosokhoz a fel nem vett összeget. Ennek köszönhetően az elmúlt időszakban már 50 millió forint került a játékosokhoz, és a következő hetekben további 100 millió forint sorsa fog eldőlni.

A februárban kihúzott jackpot egyébként a második legmagasabb fel nem vett összeg: a játék története során 2019-ben egy játékos 245,6 millió forintos jackpotért nem jelentkezett.

Az 1993-ban elindult játék saját forgalmi rekordját egy évtizeddel később – 1,2 millió darabos eladott szelvénnyel – állította fel. A következő évben azonban újabb rekordot tudhatott magáénak, amikor ugyanazon a játékhéten egyszerre öten értek el telitalálatot. A legnagyobb nyereményét, 386 millió forintot 2017-ben vitték el, de a játék népszerűsége azóta is töretlen.

Forrás