Bien.huCipőkből nem tarthatsz eleget a gardróbodban, ám időnként előfordulhat, hogy az álomdarab valahogy mégsem passzol igazán a lábadhoz. Az is megeshet, hogy beleszerettél első látásra, de az első viselés után félre kellett tenned, mert csúszkált benne a talpad vagy feltörte a lábadat, esetleg éppen ellenkezőleg, már a sarkát is elkoptattad, úgy imádod… Lássuk, hogyan varázsolhatsz a cipőiddel!

Kopott sarkak helyett

Az egyik leglehangolóbb látvány, ami a magassarkúddal történhet, hogy a sarkán elkopik a vékonyka gumis műanyag, amire ha nem figyelsz, addig koptathatod a cipődet, míg a fémes merevítője ki nem látszik. Hogy mi a megoldás? - írja a bien.hu.

Ha nem adtak eredetileg is pótlást a cipődhöz, akkor szerezz be egy párat (ha nincs kedved boltról boltra járni, a neten is rendelhetsz).

Ezután egyszerűen távolítsd el az elhasználódott sarokrészt és cseréld ki az újra. Voilá! Máris régi fényében tündökölhet az imádott tűsarkúd.

Viszlát, csúszkálás!

A gyártók a legtöbbször sokkal nagyobb hangsúlyt fordítanak a dizájnra, mint a praktikumra. Így aztán könnyen előfordulhat, hogy a csodaszép cipődben elkezd csúszkálni a lábad, így pedig szépen fel is töri a sarkadat és az ujjaidat!

Ezt kiküszöbölendő szuper megoldás, ha saját talpbetétet is készíthetsz magadnak. Persze a méretre figyelj, a megrajzolásnál sokat segíthet egy korábbi, már használaton kívüli talpbetét. Ami pedig az anyagot illeti, a legjobb egy vékony, de nem túl selymes és inkább merevebb anyagdarab.

Ezután már csak annyi a dolgod, hogy ragasztóspray segítségével a helyére teszed a talpbetétet, és örökre elbúcsúzol a csúszkálástól!

Újragondolt papucsok

A megunt flip-flop papucsodat is pillanatok alatt újjávarázsolhatod, és egyedi darabot készíthetsz belőle, ráadásul nagyon egyszerűen.

Először is távolítsd el róla a lábujjaid között és a lábfejeden futó műanyagot, majd válassz egy olyan szövetet, ami passzol az elképzeléseidhez. A két, hosszúkás és egymásba fordított anyagdarabot rögzítsd a papucs talpán, majd csomózásos technikával haladj egészen addig, amíg el nem éred a lábfejed tetejét.

Itt válaszd szét az anyagokat, fűzd le őket két oldalt és ismét csomózd meg őket a papucs alján. El is készültél!

Víztaszító réteggel az eső ellen

Az utóbbi időben többször esett az eső, mint a hó, de bármelyikről is legyen szó, az biztos, hogy a vízhatlanság óriási előny.

Igaz, a boltokban vásárolhatsz olyan spray-ket, amik víztaszító réteggel vonják be a cipőidet, de ugyanezt az eredményt akár a méhviasszal is elérheted. Egyszerűen dörzsöld be vele a cipődet, majd hajszárítóval alaposan szárítsd át.

Tedd félre öt percre és már ki is próbálhatod! Ha vizet öntesz rá, a cseppek szépen leperegnek róla, így garantáltan nem fogsz elázni, mire beérsz az irodába.

Ne aggódj, nem fog fájni!

Biztos veled is előfordult már, hogy megvettél egy gyönyörű cipőt, ami már az első viselésnél bosszút állt rajtad, és rettenetesen feltörte a lábadat.

Ha egész idáig ott hevert a szekrényed mélyén, akkor most ideje elővarázsolnod, ugyanis mutatunk egy trükköt, amivel végre megfelelő méretűre tágíthatod. Két lezárható tasakba tegyél vizet, ezután helyezd őket külön-külön a cipőidbe, majd irány a fagyasztó!

A folyadék megfagy, és pont annyit tágít a cipődön, hogy aztán kényelmesen viselhesd egy egész napon át.

Kellemetlen szagok ellen

Mielőtt eltennéd a következő szezonra a cipőidet, nem árt, ha gondoskodsz a kellemes illatokról (persze csak azután, hogy túl vagy a megfelelő tisztításon).

Erre a célra tökéletes néhány kibontott, de száraz tea filter, amiket csupán el kell rejtened a cipőid mélyén.

Persze ezzel a módszerrel az edzőcuccodat, táskáidat is mindig illatosan tarthatod! Ugye, milyen egyszerű és praktikus?

Forrás