Origo


Külön tanulmányt lehetne írni arról, hogyan viselkednek azok, akiknek hirtelen óriási mennyiségű pénz hullik az ölükbe. Most egy észak-amerikai, egyedülálló anyuka tett szokatlant.

A Kentucky államban élő nő hat számjegyű összeget nyert a jackpoton, és az az ötlete támadt, hogy a százezres vagyonából másoknak is juttat - számolt be róla a Promotions.hu-ra hivatkozva az Origo.

Nem rokonoknak, barátoknak, ismerősöknek, mert az túl unalmas lenne - hanem 20 vadidegennek. 

Crystal Dunn 20 dollárt szánt arra, hogy próbára tegye a szerencséjét egy online lottón. 146 ezer dollárt (57 millió forintot) nyert, amitől majdnem leesett a székről.

A 42 éves, szingli, háromgyerekes anyuka végül az adók levonása után csak 104 ezer dollárt kapott kézhez, de ez a közel 41 millió forint is nagyon szép summa. 

Elment a közeli szupermarketbe, ahol vett 20 darab 100 dolláros (vagyis 40 ezer forint értékű) ajándékkártyát. A kártyákat vadidegen vásárlók közt osztotta szét, akik persze eleinte azt hitték, hogy cserébe elvárnak tőlük valamit.

A legtöbb ember hitetlenkedett, néhányukat azonban meg is kellett ölelnem

– mesélt Crystal a nem mindennapi élményéről. Magyarázatként azt adta, hogy nehéz körülmények között nőtt fel, 16 évesen meg is szökött otthonról, és azóta gondoskodik magáról. A nemes gesztusa után megmaradt pénzt autóvásárlásra, illetve a napi megélhetésre fordítja majd.

Forrás