Kárpátinfo.net
Joe Biden amerikai elnök felgyógyult a koronavírus-fertőzésből, személyesen is visszatérhet a megszokott kerékvágásba. A Fehér Ház orvosa szerint mindkét gyorstesztje negatív lett.

Joe Biden elnök kijöhet a karanténból, miután orvosa szerint kétszer is negatív lett a Covid-19 vírusra vonatkozó tesztje, és ezzel lezárult az első olyan vírusos megbetegedése, amely a Fehér Ház szerint a vakcináknak és az új kezeléseknek köszönhetően kezelhetőbbé vált - írja a portfolio.hu.

A Fehér Ház által szerdán közzétett és orvosa által aláírt levél szerint

Joe Biden tesztje negatív lett a kedd esti és a szerdai gyorsteszttel.

Az amerikai elnök nemrég egy kampányrendezvényen azt mondta magáról, hogy rákos. A Fehér Ház azonban később azt állította, hogy az elnök nem fogalmazott helyesen. Az elnök szóvivője szerint Biden csak arra utalt, hogy régebben nem melanomatípusú bőrdaganata volt.

Még mindig vannak a betegségnek bizonyos tünetei, de ezek „majdnem teljesen megszűntek”. Tekintettel ezekre a megnyugtató tényezőkre, az elnök felhagy a szigorú elkülönítési intézkedésekkel – írta a levélben Kevin O’Connor, a Fehér Ház orvosa. Az nem volt azonnal világos,

hogy a maszk viselésén túl milyen intézkedéseket fog még tenni – írja a Bloomberg.

Biden szerda reggel beszédet mond a Rózsakertben, ez lesz az első személyes nyilvános szereplése azóta, hogy július 21-én reggel pozitív lett a tesztje. Azóta távolról, a Fehér Ház rezidenciájáról dolgozik. Szerdán kitett egy képet a negatív Covid-tesztről Twitterre, és közölte, hogy visszatér az Ovális Irodába.