Hirado.hu


Egy amerikai férfi 100 ezer dollárral (közel 38 millió forint) lett gazdagabb, miután egy lottónyertesekről szól tévéműsor nézése közben úgy döntött, hogy próbára teszi a szerencséjét.

„Azt sem tudtam, hogyan kell a Powerballt játszani, mígnem a tévéműsor miatt rászántam magam, hogy vegyek egy szelvényt” – mondta a szerencsés dél-karolinai nyertes, aki a TLC tévécsatorna A lottó megváltoztatta az életem (Lottery Changed My Life) című műsorából leste el játékstratégiájának alapjait, írja a Hirado.

Három hónapon keresztül hetente 25 dollárt (9500 forint) költött lottószelvényekre, miután a

műsorban szereplő korábbi nyertesek izgalmas történetei inspirálták a játékra.

A férfi az első hét elején máris 500 dollárral (188 ezer forint) lett gazdagabb, majd fokozatosan növelte nyereményének összegét. A hét végéhez közeledve, miután már jó pár szelvényt összegyűjtött, a felesége észrevette, hogy az egyik papírdarabon szinte az összes nyertes számot eltalálta, miközben ő végig azt hitte, hogy csupán kettőt sikerült.

A nyertes nyereménye végül hét nap után 50 ezer dollárról (19 ezer forint) 100 ezer dollárra (közel 38 millió forint) duplázódott, köszönhetően a 2-es szorzónak, amelyet azért kapott, mert plusz egy dollárért (377 forint) a „nagyobb esély” lehetőségét is beváltotta.

A férfi a pénzösszegből azóta már egy új autót is vásárolt magának, a nagy nyeremény azonban egy pillanatra sem tántorította el a további játéktól.

„Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült, álmomban sem gondoltam volna, hogy ekkora mázlim lesz.

A küldetésem viszont három hónapra szól, mindenképpen be kell fejeznem” – mesélte boldogan a helyi sajtónak a nevét nem említő férfi, aki azóta még izgatottabban várja, hogy ismét ráköszöntsön a szerencse.

Forrás