Origo


A háború eddigi legváratlanabb szankcióját a Fédération Internationale Féline, azaz a Nemzetközi Macskaszövetség vezette be - írja a Haszon-ra hivatkozva az Origo.

A Nemzetközi Macskaszövetség (FiFe) sem mehetett el szó nélkül az orosz-ukrán háború mellett. A szövetség közleményében kifejtette,

megdöbbenve és elborzadva figyeli azt a pusztítást és káoszt, amelyet Oroszország szabadított rá Ukrajnára.

Így a  macskabarát szervezetek szövetsége, amely a Macska Világkongresszus tagja is, végül úgy döntött, a tettek mezejére lép,egyrészt megtiltotta, hogy az Oroszországban tenyésztett macskákat az országon kívüli FiFe törzskönyvekbe bejegyezzék,továbbá kitiltotta az összes, orosz kiállítóval és tenyésztővel kapcsolatba hozható macskát a macskatenyésztő versenyekről.

A FIFe igazgatótanácsa úgy érzi, nem nézheti tétlenül az atrocitásokat, és tennie kell valamit - írta közleményében a szervezet.

A döntés óriási visszhangot váltott ki Kínában. 

A kínai lakosok nem értenek egyet a döntéssel, és felháborodásuknak a közösségi oldalakon adnak hangot.

Mint kiderült, egyetlen napon több mint 118 milliószor kerestek rá a "betiltották az orosz macskákat" kifejezésre a WEIBO-n.A WEIBO az egyik legnépszerűbb közösségi média platform Kínában, nagyjából úgy kell elképzelni, mint a Twittert. 

Az említett topik egyetlen nap alatt közel 170 ezer kapcsolódó témát eredményezett az említett applikáción.

Ilyen és ehhez hasonló kommentek árasztották el a felületet:

Még a macskáknak, kutyáknak, csirkéknek, disznóknak és libáknak is van nemzetiségük? Még a csótányok és a bogarak is nemzeti hűséget fogadtak? A Nyugat így gondolja!Ez a szervezet a macskákra vonatkozó tilalmat használja fel feddhetetlenségének demonstrációjaként, miközben valójában gonoszságot követ el!

Egyébként a Newsweek beszámolója szerint egyes orosz fajtákat a világ legdrágább macskái között tartják számon.

Egy szibériai macska akár 2000 dollárt is megér, míg egy orosz kék vagy egy peterbald macskáért akár 3000 dollárt is megadnak a piacon. 

Forrás