Karpat.in.ua


A Belügyminisztérium közzétette, milyen viselkedési szabályokat kell betartani az ellenőrzőpontokon – adta hírül hétfőn a korrespondent.net hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A közlemény szerint Ukrajnában a hadiállapot körülményei között különleges biztonsági intézkedéseket vezettek be.

Ahol kijárási tilalom van érvényben, és ellenőrző pontokat állítottak fel, az ellenőrzési eljárások során a félreértések elkerülése érdekében a Belügyminisztérium közzétett néhány egyszerű szabályt, amelyeknek javasolt a betartása.

 A Belügyminisztérium közzétette az ellenőrző pontokon betartandó viselkedési szabályokat

Az ellenőrző ponton történő áthaladáskor az állampolgároknak lassítaniuk kell a gépkocsijukat, előzetesen elő kell készíteniük az okmányokat az ellenőrzéshez, ki kell kapcsolniuk a fényszórókat, be kell kapcsolniuk a vészvillogót és a lámpát az autó belsejében, tilos felvételek készítése, tilos kiszállni a járműből a katonák engedélye nélkül,

egyértelműen kell válaszolni a katonák kérdéseire, készen kell állni a csomagtartó kinyitására és az autó belsejének átvizsgálására, ha követelik.

Az ellenőrző ponton való áthaladáskor az állampolgároknak az ellenőrzés és az engedély után tovább kell haladniuk, fokozatosan növelve a jármű sebességét. A Belügyminisztérium arra is felhívta a figyelmet, hogy a közúti közlekedési szabályok betartása akkor is szükséges a településeken, ha nincs sok jármű és ember az utcákon.