MTI

Megosztás
Áramszünet, villanykikapcsolás. Illusztráció
Áramszünet, villanykikapcsolás. Illusztráció


Az Ukrenerho áramszolgáltató társaság közölte, hogy az ukrán villamosenergia-rendszer kapacitáshiánya továbbra is jelentős, több régióban túllépték a meghatározott fogyasztási limitet, ezért vészleállást alkalmaztak, közölte az MTI.

 "Ukrajna-szerte folytatódnak a vészhelyzeti helyreállítási munkák a nagyfeszültségű és elosztó hálózatokon, valamint az erőművekben. Az időjárási viszonyok, a vezetékek jegesedése, az eső és a hó azonban negatívan befolyásolják a nagyfeszültségű és elosztó hálózatok állapotát, és megnehezítik a javítási munkálatokat"

- fejtette ki az Ukrenerho.

Az MTI szerint kiemelte, hogy Donyeck, Harkiv és Herszon megyék energiainfrastruktúráját folyamatosan lövik az orosz erők, ezért ezekben a régiókban továbbra is súlyos gondok vannak az villamosenergia-ellátással.

Hozzátette, hogy ezen felül az odesszai és a kijevi régióban is nehéz a helyzet.

A DTEK energetikai vállalat közlése szerint

folytatódnak a rendkívüli áramszünetek a fővárosban, Kijevben, valamint a kijevi, dnyipropetrovszki és odesszai régiókban.

Korábban hírt adtunk róla, hogy Jaroszlav Janusevics, a dél-ukrajnai régió kormányzója szerint az orosz erők pénteken ismét ágyútűz alá vették Herszon városát és eltaláltak egy kórházat.  A kórház épületében a lövedékek megrongálták a gyermekosztályt és a hullaházat. Senki sem sérült meg.Forrás

MTI