police.hu

Megosztás
Ukrajnában fogták el a körözött rablót
korozottferfi.jpg

Az Ukrajnában lefogott körözött grúz férfi a gyanú szerint részt vett a 2019-ben történt debreceni pénzváltó alkalmazottjainak kirablásában - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a Police.hu oldalon.

Egy debreceni bevásárlóközpont parkolójában történt rablás 2019. október 7-én délelőtt. Egy pénzváltó alkalmazottjait támadta meg három férfi. Bántalmazták őket, elvették a náluk lévő készpénzt, majd egy személyautóval elmenekültek a helyszínről.

A hajdú-bihari bűnügyesek nagy erőkkel az elkövetők keresésébe kezdtek. Egy órán belül megtalálták a meneküléshez használt gépkocsit, majd a minden részletre kiterjedő, kitartó nyomozati cselekmények eredményeként beazonosítottak két grúz férfit, akiket kapcsolatba lehetett hozni a bűncselekmény elkövetésével.

A 46 éves Chukhua Zviad és 32 éves társa ellen nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki.

A körözés alapján a fiatalabb férfit az ukrán hatóságok elfogták és kiadatási eljárás keretében 2022. december 5-én délelőtt átadták a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak.

A grúz állampolgár gyanúsítotti kihallgatása megtörtént, a nyomozók bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. Rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kell felelnie.

A nyomozás adatai szerint a férfi kapcsolatba hozható egy Nyíregyházán történt pénzváltó kirablásával is.

Chukhua Zviad ellen jelenleg is elfogatóparancs van érvényben - áll a bejegyzésben.

Forrás