MTI

Megosztás
Levél, boríték, posta
boritek-level-posta.jpg


Bukarestben két gyanús boríték miatt riasztották kedden a hatóságokat Ukrajna nagykövetségéhez, miután múlt héten levélbomba robbant Ukrajna madridi nagykövetségén, és Kijev tájékoztatása szerint Európa-szerte több ország ukrán nagykövetségére érkeztek állatszemeket tartalmazó véres csomagok.

Az Agerpres hírügynökség szerint a román rendőrséget 11 óra körül értesítették a 112-es segélyhívón arról, hogy egy bukaresti, első kerületi diplomáciai képviselet két gyanús borítékot kapott. Később a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) megerősítette, hogy az ukrán nagykövetségről van szó.

A helyszínre kiszálló tűzszerészek megvizsgálták, majd elszállították a borítékokat további elemzés végett - tájékoztatott a SRI.

A román külügyminisztérium (MAE) keddi közleményében azt írta: a román illetékes hatóságok a lehető leggyorsabban reagáltak, lezárták a környéket, és elszállították a gyanús küldeményeket, amiért az ukrán külképviselet köszönetet mondott.

A MAE teljességgel elfogadhatatlannak tart minden terrorista fenyegetést, és határozottan elítél bármely, a külképviseletek megfélemlítésére irányuló cselekedetet - zárul a román külügyi közlemény.Forrás

MTI