Bien.hu

Megosztás
 Van 4 tea, ami tényleg segít az emésztési gondokon
tea.jpg


Tinikorom óta gyakran jelentkeznek nálam emésztési panaszok, amelyek ráadásul szinte mindig a legrosszabb időpontokban okoznak tünetet!

Gyömbér tea

Bevallom, én nem vagyok nagy gyömbérrajongó, úgyhogy korábban kipróbálni sem akartam a gyömbérteát - írja a bien.hu.

Aztán amikor csak ez volt otthon, adtam neki egy esélyt, és egészen meglepődtem a pozitív hatásain. A puffadásom ugyanis szinte teljesen elmúlt, mire a bögre végéhez értem, nem fájt a hasam, és még a hányingeremet is megszüntette.

Erről részben gyulladáscsökkentő összetevői tehetnek, amelyek lebontják az emésztés során keletkező gázokat, ezáltal a puffadáson is segítenek. Az már csak plusz öröm volt, hogy amikor megfáztam, és megittam egy bögrével, nem csak jobb lett a gyomrom, de még a torokfájásomnak is jót tett!

Borsmenta tea

A borsmenta teánál véletlenül jöttem rá, hogy milyen hatékony az emésztésre. Imádom a mentolos fagyikat és csokoládékat, ezért a teát is inni kezdtem nyáron. Egyik este, amikor nagyon stresszes voltam, éreztem, hogy az idegeskedés rámegy a hasamra, és ha már úgyis kéznél volt, ittam rá egy borsmenta teát. Ettől viszonylag gyorsan sikerült ellazulnom, és gondolom ez a nyugalom összefügg azzal, hogy a hasfájásom is elmúlt. Szakértők egyébként ezt a teát is javasolják azoknak, akik emésztési panaszokkal küzdenek, hiszen megszünteti a puffadást, és az IBS-sel küzdőknek is hatékony megoldást jelenthet.

De egyébként azok is nyugodtan ihatják, akik egyszerűen csak szeretnének ellazulni a nap végén!

Kamilla tea

Nekem a kamilla tea a kedvencem ebből a listából, mert ha valami, akkor ez igazi csodaszer. Évekkel ezelőtt campylobacter fertőzésen estem át, miután egy kajáldában ebédet vettem magamnak. Utólag kiderült, hogy nem sütötték meg alaposan a csirkét. Nagyon nehéz időszak volt, borzasztó hasfájással és görcsökkel, úgyhogy abban a reményben, hogy segíthet valamit, inni kezdtek a kamilla teát.

Önmagában ez kevés volt persze arra, hogy meggyógyuljak, de segített a fájdalmakon, azóta pedig ez az elsődleges tea, amihez nyúlok, ha rossz napom van emésztés terén.

Édesgyökér tea

Erről a teáról korábban még csak nem is hallottam, de amikor egy ismerősöm mesélte, hogy nála csodákat művelt, gondoltam én is kipróbálom, hiszen veszítenivalóm nincs. Pláne, hogy egyébként az édesgyökér tea kifejezetten ízletes (sokszor édesítőként is használják különböző italokhoz), úgyhogy ha más nem, gondoltam legalább finom. De aztán pozitívan kellett csalódnom, hiszen azon túl, hogy édes, tényleg hatásos az emésztési panaszokra.

Nálam elsősorban a hányingert mulasztotta el, de összességében az emésztésem is sokkal jobb lett tőle. Nagyon ajánlom azoknak, akik újdonságra vágynak teafogyasztás terén, de közben a gyomorpanaszokra is gyógyírt keresnek!Forrás