MTI

Megosztás
Ukrán menekültek tartanak az Európai Unió felé. Illusztráció
Ukrán menekültek tartanak az Európai Unió felé. Illusztráció


Az ukrán-magyar határszakaszon 7858-an léptek be Magyarország területére szerdán, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 4342-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) csütörtökön az MTI-t.

A beléptetettek közül a rendőrség 258 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért.

Vonattal négy ember - köztük egy gyermek - érkezett Budapestre az ukrajnai háború elől menekülve - tudatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

A BRFK a police.hu oldalon azt közölte, hogy a Készenléti Rendőrséggel segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is.

Folyamatosan tartják a kapcsolatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, Budapest Főváros Kormányhivatala, valamint a segélyszervezetek munkatársaival - írták.Forrás

MTI