police.hu

Megosztás
Magyar rendőrség, ellenőrzés. Illusztráció. Fotó: Police.hu
Magyar rendőrség, ellenőrzés. Illusztráció. Fotó: Police.hu


Finn módszerrel ellenőriztek a rendőrök Nyírbátorban. Közel 800 járművezetőt ellenőriztek, közülük egy bizonyult ittasnak - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság a Police.hu oldalon.

A Nyírbátori Rendőrkapitányság és a Nyírbátori Határrendészeti Kirendeltség munkatársai a napokban finn módszerrel végeztek ittasság-ellenőrzést Nyírbátorban. A rendőrök az összehangolt ellenőrzés alatt drónt is bevetettek, melynek segítségével a levegőből is figyelték a közlekedőket, annak érdekében, hogy kiszűrjék a forgalomból azokat a járművezetőket, akik haladás közben figyelmen kívül hagyják a közúti közlekedés szabályait.  

A rendőrök 29 esetben intézkedtek közlekedési szabálysértések elkövetése miatt, valamint közel 800 járművezetőt ellenőriztek, közülük egy bizonyult ittasnak, akivel szemben–a vezetői engedély helyszíni elvétele mellett- járművezetés ittas állapotban vétség miatt indítottak büntetőeljárást.

Az ellenőrzésekkel a rendőrség a lakosság szubjektív közbiztonságérzetének növelését és a közúti közlekedési balesetek számának csökkentését célozza.

Kérjük, hogy a közúti tragédiák elkerülése érdekében a közlekedési szabályokat mindig tartsák be. Ne feledjék, a sebességtúllépés és az ittas járművezetés a legfőbb baleseti okok közé tartoznak, a passzív biztonsági eszközök pedig életet menthetnek! Ne feledjék, megfelelő körültekintéssel, és a sebesség helyes megválasztásával a közúti tragédiák megelőzhetők.Forrás