Hirado.hu
Megosztás
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök. Fotó: President.gov.ua
Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke. Fotó: president.gov.ua


Oroszország továbbra is célba veszi Ukrajna áramellátását – mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hétfői esti beszédében, miután az ország energetikai infrastruktúráját ért csapáshullám miatt milliók maradtak áram nélkül a tél beállta előtt – írja a CNN.

„Mindannyiunknak tisztában kell lennünk azzal, hogy Oroszország nem hagyott fel a terror taktikájával”

– fogalmazott Zelenszkij.

A mérnökök az orosz támadások után többször is igyekeztek helyreállítani az áramellátást, és Zelenszkij hozzátette,

Kijev „mindent megtesz azért, hogy minél több olyan berendezést hozzon Ukrajnába, amely képes kompenzálni a rakétatalálatok okozta károkat”.

Korábban hírt adtunk róla, hogy Volodimir Zelenszkij azt javasolta, hogy Oroszország karácsonykor kezdje el kivonni erőit Ukrajnából. A G7 országcsoport vezetőihez videokapcsolaton keresztül intézett beszédében kijelentette, hogy Oroszország karácsonykor megkezdheti csapatainak kivonását Ukrajna területéről, és ezzel megmutathatja, hogy képes lemondani az agresszióról.

Az orosz erők lerombolták a kelet-ukrajnai Bahmut városát — közölte Volodimir Zelenszkij ukrán elnök. Zelenszkij hozzátette, hogy a helyzet „még mindig nagyon nehéz” a kelet-ukrajnai Donyeck és Luhanszk tartományok több frontvárosában.Forrás