MTI

Megosztás
Nestlé
nestle.jpg


A svájci Nestlé, a világ egyik vezető élelmiszeripari cége 40 millió svájci frankból (16,86 milliárd forint) új gyárat létesít Nyugat-Ukrajnában.

A globális élelmiszeripari óriásvállalat 1500 új munkahelyet hoz létre a Volinyi régióban található Szmolihiv településen létesülő gyártóüzemében. Jelenleg a svájci cég 5800 embert foglalkoztatott Ukrajnában.

Az új gyárban instant élelmiszereket, leveseket, szószokat gyártanak a helyi és az európai piac számára. Alessandro Zanelli, a Nestlé délkelet-európai piacokért felelős vezérigazgatója szerint a beruházás fontos lépést a Nestlé számára egy Ukrajna számára is kihívásokkal teli időszakban.

Oroszország február 24-i inváziója óta kevés külföldi cég jelentett be hasonló méretű beruházást a háború sújtotta országban.

A Nemzetközi Valutaalap becslése szerint az ukrán gazdaság kibocsátása idén 35 százalékkal csökken. Az országban gyakoriak az áramkimaradások, miután Oroszország az elmúlt hetekben fokozta az energetikai infrastruktúra elleni rakétatámadásokat.Forrás

MTI