Kárpátinfo hetilap


Megosztás
Tanulmányi osztálykirándulás
osztalykirandulas_beregszentmiklosi_varkastely.jpg


A közelmúltban a beregszászi Kossuth Lajos Líceum 7. A és 7. B osztályos tanulói tanulmányi osztálykiránduláson vettek részt a beregszentmiklósi várkastélyban és a munkácsi Munkácsy Mihály Magyar Házban.

Előbbiben Bartos József múzeumigazgató kalauzolt bennünket, s mesélt a magyar történelem Kárpátalján zajló részleteiről, különösen Thököly Imre és Zrínyi Ilona első találkozásáról a várkastélyban, amit hamarosan házasság követett. E program után a podheringi csata emlékművénél tettünk egy megállót, emlékezve az 1848–49-es szabadságharc Munkács közeli eseményeire.

A Munkácsy Mihály Magyar Házban Pfeifer Anita kalauzolt bennünket. Megismertetett a ház történetével, megmutatta a régi banképület páncéltermét és páncélszekrényeit, érme- és pénzgyűjteményét. Megtekinthettünk egy időszakos kiállítást kárpátaljai festők gyűjteményéből, valamint egy kisfilmet Erdélyi Béla életéről és a neki szentelt emlékház felavatásáról. Az épületben található Monarchia Étteremben ízletes ebédet fogyasztottunk el. Programunk utolsó eseménye egy városnéző séta volt, történelmi tájékoztatóval, s a sétányon található szobrok ismertetésével, Munkácsy Mihály szülőháza emléktáblájának megtekintésével.

A program végén közösen harsogtuk: „Ez jó volt, ez jó volt, ez fantasztikusan jó volt!”

Bárdos István osztályfőnökGaléria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria

Galéria