MTI

Megosztás
Orosz rakétatámadás az orosz-ukrán háborúban. Illusztráció.
Orosz rakétatámadás az orosz-ukrán háborúban. Illusztráció.


Két ember meghalt Lengyelországban, amikor az ukrán határ közelében rakéta csapódott egy gabonaszárítóba.

Két ember meghalt Lengyelországban, amikor az ukrán határhoz közeli Przewodów városban rakéta csapódott egy gabonaszárítóba

- közölte honlapján a Radio Zet.

Mint írták, a Lublintól délkeletre,

az ukrán határtól néhány kilométerre fekvő településre két tévesen célzott rakéta csapódott be.

A rendőrség és a katonaság a helyszínen van

- tájékoztatott a lengyel rádió a honlapján és a Twitteren.

Korábban hírt adtunk róla, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a lakossághoz intézett videoüzenetében kijelentette, hogy az orosz erők kedd délután nagyszabású rakétatámadást indítottak Ukrajna ellen, elsősorban energetikai létesítményeket támadtak ellen, a csapások estig folytatódhatnak.

Az MTI információi szerint a fehérorosz határnál eltaláltak egy transzformátor-állomást, amely a Barátság kőolajvezeték áramellátásáért felelt. A jelenlegi helyzetben a Barátság olajvezeték leállt, ugyanis nincsen áramellátása a szivattyúknak.

Herman Haluscsenko energetikai miniszter közölte, hogy a tömeges orosz rakétatámadás néhány, Ukrajnával szomszédos ország energiarendszerére is hatással lehet. "Ez a támadás nemcsak Ukrajna energiarendszerét érintheti, hanem néhány szomszédunkét is" - írta Facebook-bejegyzésében. Kiemelte, hogy az energiarendszernek a mostani támadása volt a legmasszívabb a háború kezdete óta.

Szeptember végén az Északi Áramlat vezetéket érte támadás - idézte fel az M1 aktuális csatorna.Forrás

MTI