MTIÚjabb szerencsejáték-mágnást tartóztattak le a Kínához tartozó Makaóban vasárnap, két hónappal azután, hogy kínai hatóságok az évente dollármilliárdokat hozó iparágat érintő szigorításokat vezettek be.

Csan Ven-ling, a Tak Chun Group, Makaó második legnagyobb junketjének vezetője. A junket olyan vállalat, amely utazásszervezőként és -közvetítőként is szolgálva megkönnyíti a szerencsejátékosoknak, hogy eljussanak a makaói kaszinókba - írja az MTI.

Csan egyben a Macau Legend Development szálloda- és kaszinócsoport főnöke is,

amelynek részvényei a hongkongi tőzsdén hétfőn csaknem 30 százalékkal estek a letartóztatás bejelentése után.

Novemberben a terület rendőrsége letartóztatta Alvin Csaut, Makaó legnagyobb junketjének, a Sun Citynek a főnökét is. Azzal vádolják, hogy csoportjának tíz másik vezetőjével együtt illegális online szerencsejáték-platformot hozott létre a Fülöp-szigeteken, és kínai ügyfeleket toborzott.

A makaói rendőrség most sajtótájékoztatón közölte, hogy Csant a Csau ellen felhozott vádakkal kapcsolatban vették őrizetbe. A kiadott hatósági közlemény szerint – bár a két művelet két különböző csoportot céloz meg – elegendő bizonyíték szolgál arra, hogy a két cégvezető összedolgozott.

Makaó, az egykori portugál gyarmat az egyetlen hely Kínában, ahol a szerencsejáték engedélyezett, és ott található a világ legnagyobb kaszinócsoportja. A szerencsejátékosok túlnyomó többsége Kínából érkezik, ahonnan olyan utazásszervezők hozzák őket, mint a Sun City és a Tak Chun.

A világjárvány előtt sok gazdag kínai tisztviselő és vállalkozó érkezett Makaóba a kaszinókban szerencsét próbálni.

A közelmúltban Hszi Csin-ping kínai elnök nyomására a helyi hatóságok megkezdték a pénzmosás elleni fellépést, és erősítették a kaszinók felügyeletét.

Forrás

MTI