Karpat.in.ua


A 60 év feletti beoltott ukrán polgárok január 24-től az „ePidtrimka” program keretében kapott ezer hrivnyát gyógyszerek vásárlására is fordíthatják, közölte Denisz Smihal ukrán miniszterelnök Facebookon.

„Január 24-től a 60 év feletti beoltott személyek gyógyszervásárlásra használhatják fel az „ePidtrimka” program keretében kapott ezer hrivnyát” – áll a közleményben, melyet a Karpat.in.ua idéz.

Egyben hozzátette, hogy

a gyógyszertárakban és az online patikákban mind a vényköteles, úgy a szabad forgalomban lévő gyógyszereket is megvásárolhatják.

2021. december 19-én indult be az „ePidtrimka” program teljes üzemmódban melynek keretében minden ukrán, aki felvette Covid-19 elleni védőoltás mindkét adagját, 1000 hrivnya összegű támogatásban részesül, amelyet sportolásra, utazásra, kulturális intézmények látogatására vagy könyvvásárlásra használhat fel.

2022 második és harmadik negyedévében várhatóan beindul egy alternatív offline mechanizmus azok számára,

akik nem rendelkeznek okos telefonnal.

A Gazdasági Minisztérium szerint az ukrán lakosság csaknem 1,5 milliárd hrivnya összeget költött el az „ePidtrimka” állami program keretében, amelyből 490 millió hrivnyát könyvesboltokban, közölte a Gazdasági Minisztérium.