Origo


Egy most 10 éves ausztrál kislánynak már két jelentős profitot termelő üzlete is van, így pár év múlva multimilliomosként akár nyugdíjba is vonulhat.

A részletekről az Insider számolt be, melyet az Origo idéz.

A 10 éves Pixie Curtis már az általa alapított játékgyártó vállalkozást vezeti, amely máris hatalmas profitot generál.

Édesanyja, Roxy Jacenko segítségével a kislány megalapította a Pixie's Fidgets nevű játékbirodalmat, amely csupán tavaly kezdte meg működését, és megdöbbentő módon a játékai az első 48 órában elfogytak.

A kislánynak már van egy másik vállalkozása is, a Pixie's bows, egy hajkiegészítőkkel foglalkozó cég, amelyet édesanyja alapított a születése után.

"A családon belül gyakran viccelünk avval, hogy amíg nekem akár 100 éves koromig is dolgoznom kell majd (ha megérem), Pixie akár már 15 évesen nyugdíjba mehet - én biztosan tudom, ki az okosabb" - nyilatkozta Jacenko a news.com.au-nak.

Az édesanya több sikeres vállalkozás, köztük a Sweaty Betty PR tulajdonosa. A cég Sydney vezető PR-ügynöksége, amely egyedülálló kampányokkal biztosítja,

hogy a megrendelő márkája láthatóvá, beszédessé és kívánatossá váljon.

A kislány hatalmas sikere ellenére édesanyja nem akarja, hogy kötelező legyen számára a cégvezetés.

"Az első naptól kezdve mondtam, hogy abban a pillanatban, amikor Pixie már nem akar frontember lenni, vagy nem akar részt venni a cégei életében, nem fogjuk ezt ráerőszakolni. Egyelőre azonban boldog és sokat tanul." – mesélte Jacenko.

Forrás