Hirado.hu


Közel kétmillió dollárt, átszámítva 640 millió forintot fizetett egy ismeretlen licitáló egy 2005-ös tűzpiros Porsche Carrera GT sportautóért, amelyet az amerikai Bring a Trailer internetes autós oldal dobott piacra.

A német gyártó 2004 és 2007 között 1217 Porsche Carrera GT modellt gyártott. A biztosítók adatai szerint ezek a modellek nagyon jól megőrizték értéküket. 2019-ben és 2020-ban egymillió dollárért jegyezték őket – olvasható a Bloomberg oldalán, idézi a Hirado.

A sajtó már piacra kerülésekor szuperlatívuszokban beszélt a Porsche Carrera GT-ről.

A V10-es motorral felszerelt „versenyautó színvonalú”, 5,7 literes hengerűrtartalmú sportkocsia 612 lóerőnek köszönhetően óránként 330 kilométeres csúcssebességre képes. Gyorsulása száz méteren 3,9 másodperc, kétszázon éppen tíz másodperc.

Az árverésre bocsátott típus érdekessége, hogy alig 1200 kilométert futott, így szinte új autónak számít. Kategóriájában ezzel listavezető.

Más aukciós házakkal ellentétben, amelyek két számjegyű vételi és eladási díjakat követelnek meg, a Bring a Trailer oldal mindössze 5000 dolláros díjat kért a vevőtől.

A hirdetés 99 dollárba került, ami a fotókkal kiegészülve 350 dollárt tett ki.

Az arizonai Otto Car Club tulajdonosa képviselte a vevőt, akinek személyét nem hozták nyilvánosságra.

Forrás