Kárpátinfo.net


| 2021. 09. 23. – 10:30 | Ukrajna |
Nacsa Lőrincet, magyar országgyűlési képviselőt kitiltották Ukrajnából. Fotó: Facebook

Hirdetés

Még egy magyar politikust kitiltottak Ukrajnából; Kárpátalján több mint 7 millió hrivnyás veszteséget okozott az államnak egy hivatalnok; Pénzt zsaroltak és verték az embereket a rendőrök Ukrajnában (Videó); Tűz alá vették Zelenszkij főtanácsadójának autóját, a sofőr megsebesült (Fotók); Kárpátalján késsel támadtak egy nyugdíjasra és kirabolták őt. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. szeptember 22-én.

Még egy magyar politikust kitiltottak Ukrajnából

Nacsa Lőrincet, magyar országgyűlési képviselőt kitiltották Ukrajnából. "Ma délelőtt meghívásra és adományok átadásának szándékával szerettem volna Kárpátalja több településre menni. A határon az ukrán hatóság közölte, hogy egy korábbi döntés alapján 3 évre ki vagyok tiltva Ukrajnából, majd egy határozatot is kézhez kaptam erről" – tudatta a politikus a hivatalos Facebook-oldalán szeptember 22-én. 

Kárpátalján több mint 7 millió hrivnyás veszteséget okozott az államnak egy hivatalnok

A Kárpátaljai Megyei Rendőrség nyomozói földcsalással gyanúsítják a Munkácsi járásban az egyik falu volt vezetőjét. A tisztviselő jogellenes intézkedései több mint 7,2 millió hrivnyás kárt okoztak az államnak. Kárpátalján az egyik falu volt vezetője ellen folytatott nyomozás során kiderült, hogy a 65 éves munkácsi járási férfi, megkerülve a hatályos jogszabályokat, aláírta egy 9,3 hektáros földterület tulajdonosi lapját. Az átverés eredményeként az alperes kivette a földet a kommunális tulajdonból, majd később jelzálogba adta a területet. Ezt követően a tisztviselő felfüggesztette a szerződést, majd eladta a földet egy másik vállalkozónak.

Pénzt zsaroltak és verték az embereket a rendőrök Ukrajnában (Videó)

Ukrajnában öt rendőr rendszeresen verte a fogvatartottakat és zsarolta őket. Az Ukrán Állami Nyomozó Iroda alkalmazottai Dnyipropetrovszk megyében lelepleztek öt rendőrt, akik pénzt zsaroltak az emberektől és megfélemlítették őket. A rendőrbanda közel egy évig "dolgozott" a régióban. A nyomozás szerint a bűnözői csoport vezetője az egyik járási rendőrség munkatársa volt. A bandába négy kollégája tartozott.

Tűz alá vették Zelenszkij főtanácsadójának autóját, a sofőr megsebesült (Fotók)

Ismeretlenek tűz alá vették Zelenszkij főtanácsadójának a szolgálati autóját Kijev környékén, a sofőr megsebesült. Ismeretlenek tüzet nyitottak a Szerhij Sefirt, Volodimir Zelenszkij elnök főtanácsadóját szállító szolgálati autóra szerdán 10:00 óra tájban a Kijevhez közeli Liszniki település határában, a tisztségviselő sértetlen maradt, a gépkocsi vezetőjét kórházba szállították.

Kárpátalján késsel támadtak egy nyugdíjasra és kirabolták őt

Késsel támadtak egy nyugdíjasra Kárpátalján, majd megverték és elvették pénzét és mobiltelefontját. A támadót elfogták. Szeptember 21-én éjfélkor a 102-es segélyhívó számra érkezett bejelentésl, hogy Bilkén megtámadtak egy nyugdíjast. A helyszínre kiérkezett rendőrök letartóztatták a tettest, mivel a helyi lakosoknak köszönhetően a tolvajnak nem sikerült messze elmenekülnie. Az eset vizsgálata során kiderült, hogy a korábban büntetett előéletű 34 éves bilkei férfi késsel felfegyverkezve éjszaka berontott 69 éves falubelije házába. A férfi életveszélyesen megfenyegetve pénzt követelt a nyugdíjastól.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.