Kárpátinfo.net


| 2021. 09. 23. – 08:36 | Kárpátalja |
Polyak szerint a kárpátaljai kórházak átlagosan 19,1%-ban tele vannak COVID-19 beteggel. Fotó: Internet

Hirdetés

Kárpátalján a kórházak intenzív osztályai tele vannak koronavírusos betegekkel -  jelentette ki Mihajlo Polyak, a Kárpátaljai Megyei Fertőző betegségek kórházának igazgatója szeptember 22-én, szerdán egy sajtótájékoztatón.

Polyak szerint a kárpátaljai kórházak átlagosan 19,1%-ban tele vannak COVID-19 beteggel.

Azonban például a Kárpátaljai Megyei Fertőző betegségek kórháza 55%-ban, az Ungvári Tüdőbetegségek Központja pedig 22%-ban van telítve - írja az Unian.ua

"A legfontosabb az, hogy a kórházba szállított betegek száma napról napra nő, az intenzív osztályok tele vannak. Szeretném megjegyezni, hogy sajnos minden nap meghal 2-3 ember a vírus következményeiben. A mi kis területünkre ez sok" - hangsúlyozta a szakértő.

Az orvos szerint sajnos az emberek nem veszik észre, hogy az oltás védelmet nyújthat a fertőzésekkel szemben, vagy enyhítheti a betegség lefolyását.

"Hány embernek kell még meghalni, hogy honfitársaink végre megértsék, hogy be kell oltatniuk magukat, különösen az idősebb korosztályok esetében? Végül is többnyire a 60 év feletti emberek halnak meg. Több fiatal van beoltva, és az idősebbeket, különösen a vidéki lakosságot, lassan oltják be" - mondta Polyak.

A megyei fertőző betegségek kórházának főorvosa azt is hangsúlyozta, hogy a delta törzs tünetei eltérnek a korábbi koronavírus-törzsektől.

"Most több bélprobléma lép fel, hányinger, hányás, hasmenés, torokfájás, súlyos fejfájás - amire korábban nem volt példa" - mondta Polyak.

Továbbá a fertőző betegségek szakembere szerint, ha korábban a koronavírussal fertőzöttek többnyire elvesztették ízlelésüket és szaglásukat, most a hallásukat is elvesztik.

"Általában véve Kárpátalján feszült a helyzet a Covid-19 terjedésével kapcsolatban" - tette hozzá az orvos.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.