Hirado.hu
| 2021. 09. 17. – 14:30 | Szerbia |
Szerbiában egy nap alatt több mint 7700 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak és 26-an haltak bele a vírus okozta szövődményekbe. Fotó: Internet

Hirdetés

Szerbiában egy nap alatt több mint 7700 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak és 26-an haltak bele a vírus okozta szövődményekbe. Az egészségügyi szakemberek folyamatosan figyelmeztetik a lakosságot, hogy az oltás az egyetlen kiút a járványból.

A szerb hatóságok jelezték: szigorúbban fogják ellenőrizni a járványügyi előírások betartását - írja a Hirado.

Fontolgatják, hogy bevezetik a védettségi igazolványokat, ez azt jelentené,

hogy csak az oltottak mehetnének tömegrendezvényekre, illetve ők léphetnének be kávézókba, éttermekbe.

Egy hónap alatt megháromszorozódott a kórházakban kezelt betegek száma, többségük oltatlan vagy 20–30 év közötti fiatalok. Jellemző, hogy későn jelzik a tüneteket, csak akkor jelentkeznek, amikor már súlyos betegség alakult ki náluk.

Döcög az oltási kampány Szerbiában. A lakosság kicsivel több mint 50 százaléka oltatta be magát, és ez nem elég ahhoz, hogy biztonságba érezhessék magukat az emberek. Az egészségügyi szakemberek időről időre felhívják a figyelmet arra, hogy a nyájimmunitás kialakulásához 70–80 százalékra lenne szükség.

Rengeteg oltási akciót indítanak, oltóbuszok is járják az országot. Már a harmadik oltást is lehet igényelni, előzetes bejelentkezés nélkül.

Az orvosok elfogadhatatlannak tartják, hogy vannak, akik az oltás ellen buzdítanak, mivel az oltás az egyetlen kiút a járványból.


Hirdetés

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram és a Google News csatornánkra is.
Legyen jól informált!