Kárpátinfo.net


Megosztás

Jövő héttől a sárga zónába kerül Kárpátalja; Lövések leadásával fogták el a 17 éves cigicsempészt Tiszaújlaknál; 13 éves kisfiút gázoltak halálra Kárpátalján; Kuleba: Kijev már nem hisz a Nyugat meséiben, ezért Ukrajnának rugalmas katonaállammá kell átalakulnia; Két férfi kábítószert árult Beregszászban. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. szeptember 14-én.

Jövő héttől a sárga zónába kerül Kárpátalja

Jövő héttől Kárpátalja a karanténzóna sárga szintjébe lép. Anatolij Poloszkov szerint Kárpátalján a sárga veszélyszintre való áttérés után továbbra is működni fognak azok az oktatási intézmények, amelyekben a személyzet több mint 80%-a egy vagy két adag oltással rendelkezik. Bezárására kerülnek viszont azok az oktatási intézmények, ahol nincs beoltva a személyzet 80%-a, a bezárt oktatási intézmények tanulói és diákjai kénytelenek lesznek otthon maradni.

Lövések leadásával fogták el a 17 éves cigicsempészt Tiszaújlaknál

Nagypaládnál és Tiszaújlaknál is horogra akadtak a cigarettacsempészek. Az ukrán-magyar államhatáron járőrözve a tiszaújlaki határőrök észrevettek egy fiatalt, aki épp a határkerítésen akart átjutni. A 17 éves cigarettacsempész 1450 csomag cigarettát próbált átjuttatni Magyarországra. Meglátva a határőröket, a fiatalkorú megpróbált elmenekülni. A katonáknak a figyelmeztető lövést adtak el, s ezután sikerült elfogniuk a szökevényt.

13 éves kisfiút gázoltak halálra Kárpátalján

Kárpátalján a nyomozók vizsgálják az Ilosva mellett található Felsőkaraszlón (Гребля) történt közlekedési baleset körülményeit, melynek következtében meghalt egy 13 éves fiú. Egy 30 éves ilosvai illetőségű férfi elmondta, hogy Alsókaraszló (Заріччя) és Ölyvös (Вільхівка) között elütött egy kerékpáron közlekedő gyermeket. A helyszínre érkezett nyomozók megállapították, hogy a feljelentő egy Volkswagen típusú autójával közlekedve elütött egy 13 éves kisfiút. A sofőr állítása szerint a gyermek hirtelen kihajtott az úttestre.

Kuleba: Kijev már nem hisz a Nyugat meséiben, ezért Ukrajnának rugalmas katonaállammá kell átalakulnia

Ukrajnának meg kell tanulnia olyan rugalmas katonaállammá átalakulni, mint amilyen Izrael, mert Kijev már nem hisz a nyugati államok támogatási ígéreteiben – jelentette ki Dmitro Kuleba külügyminiszter a The Independent című angol lapnak adott interjúban. A jelentés szerint az ukrán diplomácia vezetője rámutatott: „ez az ország (Ukrajna) megtanult egy sor keserű leckét, amelyek arról szólnak, hogy a Nyugat ígéretei minden bizonnyal teljesítetlenek maradnak. Nem hiszünk az ígéretekben.”

Két férfi kábítószert árult Beregszászban

Beregszászban a rendőrök letartóztattak két férfit, akiket kábítószer értékesítéssel gyanúsítanak. Az illetékesek kábítószert találtak a férfiak otthonaiban. A Beregszászi Kerületi Rendőrség munkatársai letartóztattak két helyi kábítószer-kereskedőt. A gyanúsítottakat szeptember 13-án vették őrizetbe. A két 24 éves fiatalember kábítószer-kereskedelmet folytatott a régióban. A bűncselekmény ellenőrzése során a rendőrségnek számos tényt sikerült dokumentálnia a metamfetamin és a marihuána értékesítéséről.