Kárpátinfo.net


| 2021. 09. 14. – 11:17 | Ukrajna |
Ukrajnában hamarosan megjelennek azok a kamerák, amelyek figyelemmel kísérik a maszkrendszer betartását a zsúfolt helyeken, különösen a bevásárló- és szórakoztatóközpontban. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában hamarosan megjelennek azok a kamerák, amelyek figyelemmel kísérik a maszkrendszer betartását a zsúfolt helyeken, különösen a bevásárló- és szórakoztatóközpontban.

Erről Ihor Kuzin tisztifőorvos, egészségügyi miniszterhelyettes beszélt az egyik ukrán kiadványnak adott interjújában - írja az Unian.net.

"Az országban speciális kamerákat telepítenek a bevásárlóközpontokba, amelyek lehetővé teszik, hogy

megnézzék, hányan nem viselnek maszkot, és megfigyeljék a társadalmi távolság betartását is"

- jelentette be Kuzin.

A miniszterhelyettes azt is elismerte, hogy a járvány idején a maszkrendszer be nem tartása óriási problémát jelent. Ez különösen a karantén gyengülésének időszakában vált észrevehetővé.

"Ukrajnában, a zöld övezetben való tartózkodásunk során számos szabálysértést látunk. Együtt fogunk dolgozni az Országos Rendőrséggel annak érdekében, hogy biztosítsuk a maszkrendszer betartásának aktívabb ellenőrzését. Például az előző napon 583 jegyzőkönyvet állítottak ki a maszkrendszer megsértése miatt. Május óta összesen 350 ezret szabtak ki" - mondta az orvos.

A tisztviselő emlékeztetett arra, hogy tilos védőmaszk nélkül tartózkodni a középületekben és a tömegközlekedési eszközökön.

"A Nemzeti Rendőrség alkalmazottja csak akkor tud megfelelő határozatot hozni, ha ezt a normát nem tartják be. Ilyen mechanizmus létezik, és működnie kell Ukrajnában, az egész világon működik" - hangsúlyozta.

Mint tudjuk, a maszkviselés elmulasztása miatt 170-255 hrivnya összegű pénzbírság jár.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!