Kárpátinfo.net


| 2021. 09. 13. – 09:30 | Ukrajna |
Volodimir Zelenszkij elnök kijelentette, hogy a téli olimpiai játékokat Ukrajnában kell megtartani. Fotó: Internet

Hirdetés

Volodimir Zelenszkij elnök kijelentette, hogy a téli olimpiai játékokat Ukrajnában kell megtartani.

Az államfő ezt a Nemzeti Olimpiai Bizottság létrehozásának 30. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi rendezvényen mondta - tudatja a Podrobnosti.ua hírportál.

"Az új olimpiai mottó: Gyorsabban, magasabban, erősebben - együtt.

Hisszük, hogy közösen megvalósítjuk álmainkat. A nagy álom pedig az ukrajnai olimpia. Bízom benne, hogy nagy hazánk megérdemli az olimpiai játékok rendezésének jogát" - mondta az ukrán elnök.

Zelenszkij hozzátette, hogy az ukrajnai olimpia megrendezése nem könnyű feladat.

"Ilyen pillanatokban mindig eszembe jutnak a súlyemelők és apám, a súlyemelés sportmestere. Azt mondják: elmenni és megpróbálni felemelni valamit, nem mindig könnyű. Könnyű nem próbálni meg. Ezért, ami az olimpiai játékokat illeti, mindenképpen megpróbáljuk" - jelentette ki Zelenszkij.

Az Ukrajnai Nemzeti Olimpiai Bizottság "évfordulója" alkalmából Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke Ukrajnába látogatott. Zelenszkij tájékoztatta a NOB elnökét, hogy

Ukrajna a téli olimpiai játékok házigazdája kíván lenni, és hamarosan küldöttséget küld a NOB lausanne-i központjába.

Thomas Bach üdvözölte ezt a kezdeményezést, "tekintettel Ukrajna csodálatos sporthagyományaira, valamint az ország modern sportinfrastruktúrájának rendkívül lenyűgöző bemutatására".

Mint tudjuk, Ukrajna soha nem volt az olimpiai játékok házigazdája. 2012-ben Lengyelország és Ukrajna adott otthont a labdarúgó Európa-bajnokságnak.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!