Karpat.in.ua
| 2021. 09. 13. – 16:30 | Oroszország |
Vlagyimir Putyin orosz elnök és ukrán kollégája, Volodimir Zelenszkij feltételezett találkozóján nem lehetséges Krím kérdésének a megvitatása. Fotó: Internet

Hirdetés

Vlagyimir Putyin orosz elnök és ukrán kollégája, Volodimir Zelenszkij feltételezett találkozóján nem lehetséges Krím kérdésének a megvitatása, és már maga a felvetés is kizárja a találkozó lehetőségét – közölte Dmitrij Peszkov orosz elnöki sajtótitkár hétfőn, adta hírül az rbc.ua hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A jelentés szerint Peszkov elmondta, az ukrán fél követelése, hogy vitassák meg a Krím kérdését, ellehetetleníti az elnökök találkozójának megtartását.

„Természetes, hogy a Krím megvitatása nem lehetséges.

Ezért a hasonló megfogalmazás gyakorlatilag megkérdőjelezi egy ilyen találkozó hipotetikus lehetőségét” – mutatott rá az orosz elnöki sajtószóvivő.

Mint hírportálunk vasárnap beszámolt róla, Szerhij Nyikiforov elnöki sajtószóvivő kijelentette, hogy Volodimir Zelenszkij elnök kész találkozni orosz kollégájával, Vlagyimir Putyinnal, hogy felvesse neki a megszállt ukrán területek kérdését, de az orosz fél hallani sem akar erről a javaslatról.

Ebben a tekintetben a találkozó létrejötte lényegében Oroszországtól függ, hogy hajlandó-e arról tárgyalni,

amit Putyin művelt, és hogyan akarja ezt Putyin kijavítani – tette hozzá a szóvivő.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!