Hirado.hu
| 2021. 08. 30. – 16:00 | Németország |
Öt tartományban adtak ki elsőfokú árvízvédelmi figyelmeztetést Németország keleti és délkeleti részén, a következő napokban várható jelentős esőzések miatt. Fotó: Internet

Hirdetés

Öt tartományban adtak ki elsőfokú árvízvédelmi figyelmeztetést Németország keleti és délkeleti részén, a következő napokban várható jelentős esőzések miatt.

Szombaton Aachenben gyászmisével vettek búcsút a júliusi németországi áradások áldozataitól, a ceremónián Steinmeier német államfő és Merkel kancellár is részt vett - írja a Hirado.

Rendkívüli mennyiségű eső, s ennek következtében újabb árvizek várhatók Németország keleti és délkeleti vidékein hétfőn és kedden.

A sok csapadékot a Nick elnevezésű, alacsony nyomású ciklon okozza. Öt tartományban – Alsó-Szászország, Szász-Anhalt, Szászország, Türingia és Bajorország – ezért hétfő reggel kiadták a harmadfokú árvízvédelmi riasztást, számolt be a Focus Online német hírportál.

Szászországban és Bajorországban már érvénybe léptették az elsőfokú árvízvédelmi figyelmeztetést, mivel több kisebb szászországi folyó vízszintje megduzzadt a hétvégi esőzések miatt.

Kelet-Németországban két folyó, a Mulde és az Elster vízgyűjtő területén különösen nagy az esőzés veszélye; ezeken már az elmúlt napokban nagyobb mennyiségű víz gyűlt össze, de az gyorsan le is folyt.

„Jelenleg még nyugodt a helyzet, de ez gyorsan változhat” – közölte a német Környezetvédelmi, Mezőgazdasági és Földtani Hivatal (LfULG) szóvivője vasárnap este.

Főhajtás a júliusi Rajna-vidéki árvizek áldozatai előtt

Szombaton Aachenben ökumenikus istentiszteleten emlékeztek meg a július 15-én és 16-án a Rajna-vidéken történt áradások mintegy 180 német áldozatáról.

Az aacheni dómban megtartott gyászmisén részt vett Frank-Walter Steinmeier német államfő és Angela Merkel kancellár is.

Ott voltak az árvízkatasztrófában érintett gyászoló családok, a mentésben részt vett hivatásos mentők és önkéntes segítők, valamint a természeti katasztrófában érintett szomszédos országok (Belgium és Hollandia) regionális képviselői is.


Hirdetés

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!