police.hu

| 2021. 08. 25. – 18:53 | Magyarország |
Elfogtak a rendőrök egy 23 éves ukrán nőt, aki öt migránst vitt az autójában az M6-os autópályán. Fotó: Police.hu

Hirdetés

A Bátaszéki Autópálya Alosztály munkatársai az M6-os autópálya Dunaföldvári pihenőjében igazoltatták a cseh rendszámú személyautó 23 éves vezetőjét és utasait.

A Bátaszéki Autópálya Alosztály egyenruhásai – a Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztály munkatársainak jelzése alapján – 2021. augusztus 25-én 13 óra 56 perckor az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 92-es kilométerszelvényben, a Dunaföldvári pihenőben ellenőriztek egy cseh rendszámú autót, írta a Police.hu.  A járművet egy ukrán állampolgárságú nő vezette, aki öt, magukat kurd állampolgárnak valló személyt szállított. A külföldiek személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták. Munkatársaink a sofőrt, valamint az utasokat elfogták és előállítják.

Az illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A jármű vezetőjével szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.


Hirdetés

  • Elfogtak a rendőrök egy 23 éves ukrán nőt, aki öt migránst vitt az autójában az M6-os autópályán. Fotó: Police.hu

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!