Kárpátinfo.net


| 2021. 08. 20. – 14:55 | Ukrajna |
Könnyű Ukrajnát korrupcióval vádolni, mondta az Ukrán elnök Fotó: president.gov.ua

Hirdetés

Zelenszkij kijelentése szerint az Ukrajnában létrehozott korrupcióellenes infrastruktúrájának nincs analógja Európában, de akár az egész világon.

Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke újságíróknak adott interjújában elmondta, hogy ma a világon egyetlen állam sem mentes teljesen a korrupciótól - írja a Korrespondent.net.

Az ukrán elnök kommentálta azt az állítást is, miszerint az országnak meg kell küzdenie a korrupcióval, mielőtt csatlakozik a NATO -hoz.

"Könnyű korrupcióval vádolni Ukrajnát. De legyünk őszinték: egyetlen ország sem mentes teljesen korrupciótól, korrupt tisztviselőktől vagy oligarcháktól. De az elmúlt néhány évben Ukrajna létrehozott egy olyan korrupcióellenes infrastruktúrát, amelynek nincs analógja Európában, vagy talán az egész világban" - mondta Zelenszkij.

Hozzátette: az országban több korrupcióellenes szerv is működik, többek között a Nemzeti Korrupcióellenes Hivatal vagy a Legfelsőbb Korrupcióellenes Bíróság.

Zelenszkij szerint a

"majdnem az EU és majdnem a NATO tagja" státusszal rendelkező Ukrajna már európai normák szerint él.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk róla, hogy  az ukrán statisztikai hivatal szerint Ukrajnában a várható élettartam 2019-hez képest csökkent, amikor is 72,01 év volt a várható élettartam.  Azonban az elmúlt 30 évben egy évvel megnőtt a polgárok várható élettartama. 1990-ben 70,42 év volt (férfiaknál 65,60, nőknél 74,82).

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!