Kárpátinfo.net


| 2021. 08. 18. – 12:45 | Kárpátalja |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Hat, Törökországból származó illegális migránst tartóztattak le tegnap, augusztus 17-én este Asztélyban a Munkácsi Határőrség határőrei a Kárpátok 2021 hadművelet keretein belül.

Az asztélyi határőrök esetleges illegális határátlépésről kaptak információt.

Az ismeretlenek felkutatásába a légi felderítő osztály szakemberei és egy ellenőr is bekapcsolódott, aki magával vitt egy keresőkutyát is. Kijevi idő szerint körülbelül 23 órakor a katonák

Asztély határában megláttak egy taxit, amelyből ismeretlen személyek szálltak ki, és az államhatár felé indultak.

A katonák közeledését észrevéve az ismeretlenek egy napraforgómezőre futottak, ahol elmenekülni próbáltak.

A határőrök drón segítségével hat, török ​​útlevéllel rendelkező férfit vettek őrizetbe.

Az eset vizsgálata során a zöldsapkások megállapították, hogy a külföldiek augusztus elején legálisan érkeztek Ukrajnába.

Az illetékes hatóságok vizsgálják a külföldiek illegális utazásának körülményeit, valamint annak szervezésében esetleg részt vevő személyek azonosságát.

A határsértők további sorsáról a bíróság dönt majd - olvashatjuk az Ukrán Állami Határőrszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-oldalán.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Kárpátalján keresztül akartak Szlovákiába jutni a migránsok. A Csapi Határőrség munkatársai augusztus 19-ére virradóra három külföldit vettek őrizetbe Kárpátalján, az ungvári járási Felsődomonya (Оноківці) falu közelében, akik a zöld határon keresztül akartak Szlovákiába eljutni.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!