MTI

| 2021. 08. 16. – 11:30 | Izrael |
Fotó: Internet

Hirdetés

Az utóbbi évek egyik legnagyobb erdőtüze tombol a Jeruzsálem környéki hegyekben – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet vasárnap.

Több tucat tűzoltócsoport és tűzoltó repülőgépek hada oltja a Jeruzsálem környéki falvakat fenyegető tüzet - írja az MTI.

Számos ház leégett, de a 12-es kereskedelmi TV híradása szerint időben sikerült kiüríteni az Eitanim nevű pszichiátriai kórházat,

a pácienseket és a személyzetet biztonságba helyezték.

Több ezer lakót evakuáltak a hegyvidék falvaiból, a tűzoltóknak sikerült megfékezniük a Bét Méir, Sóres és Soeva nevű falvak külterületén a lángokat, de a tűznek sikerült bejutnia a Ramat Raziel nevű falu területére.

„Ez talán az elmúlt évek legnagyobb tüze a jeruzsálemi hegyekben” – nyilatkozta a ynetnek Niszim Toitó, Jeruzsálem körzetének tűzoltó-parancsnoka.

A szakember elmondta, hogy 60-70 tűzoltó-különítmény dolgozik a területen 12 repülőgép és helikopter segítségével.

A terepre érkezett Omer Barlev belbiztonsági miniszter, aki hangsúlyozta, hogy noha

a repülőgépek csak sötétedésig tudják feltartóztatni a lángokat, de a tűzoltók éjjel is tovább küzdenek, hogy megmentsék a környék településeit.

A füst egészen Jeruzsálemig terjedt, és jól látható az ország középső részén. Leállították a Tel-Avivot Jeruzsálemmel összekötő 1-es főúton a forgalmat, és az autókat mellékutakra terelték.

Izraelben legutóbb 2016 novemberében voltak jelentős, több napig tartó bozóttüzek országszerte, amikor a hosszan tartó rendkívül száraz időjárás nyomán a kiszáradt növényzet és az erős szelek miatt gyorsan terjedtek a lángok.


Hirdetés

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!