Kárpátinfo.net


| 2021. 07. 07. – 10:00 | Ukrajna |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában az Igazságügyi Minisztérium cáfolta azokat az információkat, amelyek szerint a lakhatási és kommunális szolgáltatások adósságait vagy a bírságokat automatikusan levonják az adósok bankkártyáiról.

A minisztériumban megjegyezték, hogy pénzt befagyasztják, de nem vonják le

– írja az RBC.ua hírportál az Igazságügyi Minisztériumra hivatkozva.

„Ha rezsitartozása van, vagy nem fizette be gyorshajtásért járó bírságot, a bankszámláján lévő pénzeszközöket automatikusan befagyasztják. Ugyanakkor nem a pénzeszközök automatikus levonásáról beszélünk" - közölték a minisztériumban.

Amint azt az Igazságügyi Minisztériumban kifejtették, először a bíróságnak vagy más szervnek kell megerősítenie a lakhatási és a kommunális szolgáltatásokért kiszabott bírság vagy tartozás be nem fizetésének tényét, és csak akkor, ha az adós nem fizeti be a pénzeszközöket, a végrehajtó szolgálat befagyaszthatja pénzeszközeit a bankszámláján.

Vagyis a pénz az állampolgár számláján marad, de nem fogja tudni felhasználni azt.

Annak érdekében, hogy ne kerüljön ilyen helyzetbe, az Igazságügyi Minisztérium azt tanácsolja, hogy ellenőrizzék az adósságaikat.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy mától automatikusan levonják a rezsitartozást a bankkártyákról. A pénz levonása a bankszámláról az Ukrán Állami Végrehajtói Szolgálat vagy magánvégrehajtók követelésére történik.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!