Kárpátinfo.net


| 2021. 07. 06. – 10:30 | Ukrajna |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kijelentette, hogy államfői céljai az ukrajnai béke, az orosz agresszorral szembeni fellépés, a szuverenitás biztosítása és Ukrajna területi integritásának helyreállítása.

„Célom a béke, nem valahol a világban, hanem az ukrán földön.

Munkánk legfőbb prioritása pedig az agresszor elleni fellépés, a szuverenitás biztosítása és Ukrajna területi integritásának helyreállítása” - mondta Zelenszkij hétfőn Kijevben az Ukrajna 30. Nemzetközi politika című ukrán fórumon, írja az Intefax.com.ua hírportál.

Azt is megjegyezte, hogy „Oroszország által Krím illegális annektálása és a donbászi háború kihívást jelent az egész demokratikus világ számára”.

Az államfő szerint az ideiglenesen megszállt Krím és a Donbász részét képező Szevasztopol város elzárása,

valamint a fekete-tengeri régió biztonsága továbbra is Ukrajna külpolitikai prioritásainak csúcspontja.

„Itt is folytatnunk kell a proaktivitást. Csak a vezetői pozícióink megerősítése a fekete-tengeri régióban teszi lehetővé számunkra a béke, a biztonság és a hajózás szabadságának fenntartását” - tette hozzá Zelenszkij.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy ha a parlamenti választásokat idén június végén tartanák meg, a polgárok többsége továbbra is a Nép Szolgája pártot támogatná. Előrehozott parlamenti választások esetén hét politikai erő kerülhet be a parlamentbe: a Nép szolgája, az OPZZS, az Európai Szolidaritás, a Batykivscsina, a Szila i Cseszty, Ljasko Radikális Pártja és Hrojszman ukrán stratégiája.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!