Hirado.hu
| 2021. 07. 06. – 16:00 | Magyarország |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Az utóbbi idők egyik legkülönösebb mutatványát valósította meg egy 48 éves férfi a magyar fővárosban: rablás sértettjeként tűnt el a hatóságok elől, majd rövidesen felbukkant mint egy kifosztás gyanúsítottja.

Kórházváltásokkal és érdekes forgatókönyveket előadva adott többszörös munkát a mentőknek és a rendőrségnek - írja a Hirado.

Május 10-én délelőtt egy férfi háromszor hívta ki magához a rendőrséget és ugyanannyiszor a mentőket.

Járőr kollégáim a tevékenységirányítási központ küldése alapján jelentek meg a Kassai téren, ahol egy rablás sértettjével kellett volna felvenniük a kapcsolatot” – mondta Kovács Sándor törzsőrmester, a XIV. Kerületi Rendőrkapitányság szolgálatirányító parancsnoka.

Hozzátette, a férfit nem találták ott, erre a központ visszahívta a bejelentőt, akitől azt a választ kapták, hogy épp elment a kisdolgát elintézni.

A téren megjelentek a mentősök is, ugyanarra a riasztásra, ők azonban kevésbé lepődtek meg a „sértett” hiányán mivel aznap épp harmadjára vonultak ki ugyanahhoz a bejelentőhöz, mindannyiszor hiába.
Később az állítólagos sértett ismét felvette a kapcsolatot a 112-es segélyhívóval. Ekkor már azt közölte, hogy egy ismerőse autóján egy kórház traumatológiájára tart, ott fog vallomást tenni a rablásról.

Kiderült azonban, hogy a kórházba aznap nem szállítottak be egyetlen bántalmazott sérültet sem, ezenfelül az intézményben egyébként nincs sürgősségi osztály – olvasható a Magyar rendőrség közösségi média felületén.

Harmadik nekifutásra a magát Zs. Bélaként megnevező „áldozat” egy másik kórházat adott meg tartózkodási helyéül, és személyleírása alapján a járőrök az épület előtt végre megtalálták. Furcsa párbeszéd vette kezdetét: Zs Béla közölte, hogy nem ismeri a korábban a 112-re telefonáló Zs. Bélát, majd iratokkal igazolta, hogy ő valójában N. Zsolt Zoltán.

A néveltérés ellenére azonban megerősítette, hogy aznap reggel őt két férfi kirabolta a Kassai tér egyik padjánál.

Állítólag az idegen nyelven beszélő kopasz, illetve hosszú, szőke hajú férfiak bántalmazták elvettek 120 ezer forintját, valamint ugyanannyit érő mobiltelefonját. A története annyiszor változott, ahányszor egyes részleteire rákérdeztek.

A járőrök ott álltak a férfival szemben és azt igyekeztek megtudni, hogy történt-e egyáltalán a rendőrség hatáskörébe tartozó bűncselekmény. Végül sikerült kideríteniük, hogy

tényleg történt bűncselekmény csak nem ott, nem úgy és nem akkor, ahogy azt az „áldozta” állította.

A Kassai téren tanúk kihallgatása, majd közterületi kamerák képeinek ellenőrzése során kiderült, a jelzett időben rablás nem történt, a férfi nem tartózkodott ott – mondta Sáfrány Máté hadnagy, vizsgáló. Hozzátette, „a rendőrkapitányságon viszont egy nyomozó kollégám felfigyelt N. Zsolt Zoltán nevére, mivel őt kereste éppen egy létező ügyben”.

Kiderült, hogy a férfi ideiglenes tartózkodási helyéről, egy Róna utcai szállóról előző este bejelentés érkezett, miszerint a férfi szobatársának alvás közben köddé vált a mobilja. Tanúk tettek rá utalást, hogy alighanem az ő keze van a dologban, és valóban: a férfi szatyrának átvizsgálásakor megtalálták a keresett mobiltelefont. Így az addigi „rablási” bejelentő jogállását kifosztás bűntettének gyanúsítottjává minősítették át.


Hirdetés

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!