Kárpátinfo.net


| 2021. 07. 03. – 15:00 | Ukrajna |
A vörös listán szereplő országból érkező személyeknek előzetesen regisztrálniuk kell magukat, ha be szeretnének lépni Szlovákia területére. Ukrajna szintén a vörös listán szerepel. Fotó: RBC.ua

Hirdetés

Szlovákia változtatott a határátlépés szabályain. Az ukrán állampolgárok előzetes regisztrációt követően léphetnek be Szlovákia területére.

Szlovákia változtatott a határátlépés szabályain. Az ukránok állampolgároknak előzetesen regisztrálniuk kell a https://korona.gov.sk/ehranica weboldalon, közölte az RBC.ua az Ukrán Állami Határszolgálat Nyugati Régiójának igazgatóságára hivatkozva.

A közlemény szerint a vörös listán szereplő országból érkező személyeknek előzetesen regisztrálódniuk kell, ha be szeretnének lépni Szlovákia területére. Ukrajna szintén a vörös listán szerepel.

A határszolgálatnál azt javasolják, hogy az utazók előzetesen regisztráljanak, mivel a gyenge internet-lefedettség miatt lehetetlen regisztrálni az ellenőrző pontokon. A szlovák ellenőrző pontok területén nem wi-fi lefedettség.

A közleményben kiemelték, hogy ez vonatkozik azokra is, akik vonattal szeretnének belépni Szlovákia területére a Csap - Tiszacsernyő ellenőrző ponton keresztül. Amennyiben a vonattal érkezők nem teljesítik a beutazás feltételeit, nem engedik be a Szlovákiába. A vonatmenetrend miatt az Ukrajna területére való visszatérés pedig nehézségekbe ütközik majd.

Július 5-től EU állampolgárai Szlovákia határát védettségi igazolvány felmutatásával léphetik át, melyet letölthetnek a mobiltelefonukra.


Hirdetés

Korábban hírt adtunk róla, hogy az ukrán állampolgárok továbbra sem utazhatnak be szabadon az Európai Unióba. Az Európai Unióba jelenleg 24 országból engedélyezett  az akadálymentes beutazás.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!