Kárpátinfo.net


| 2021. 07. 29. – 10:00 | Ukrajna |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

A beregszásziak figyelmébe; Kamaszok erőszakoltak meg egy 13 éves lányt Ukrajnában; Az ukránok több mint 40 százaléka ért egyet Putyinnal, miszerint az ukránok és oroszok egy nép; Ukrajnában emelhetik a 70-75 év közöttiek nyugdíját; Nem viszonozta szerelmét: Megkéselt egy férfi egy nőt Kárpátalján (Video). Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. július 28-án.

A beregszásziak figyelmébe!

Babják Zoltán polgármester közösségi oldalán hívta fel a Vérke-parti város lakosainak figyelmét az őket érintő fontosabb információkra. A bejegyzésből megtudtuk, hogy a polgármester azt javasolja a beregszásziaknak, hogy szerezzék be az ahhoz szükséges engedélyeket, hogy otthonaikat ráköthessék az újonnan kiépített vízvezetékhálózatokra és szennyvízelvezető rendszerekre. A Sport, a Mihók és a Batthyány utcákról van szó.

Kamaszok erőszakoltak meg egy 13 éves lányt Ukrajnában

Ukrajnában, Ternopil megyében egy tinédzser csoport megtámadott és megerőszakolt egy 13 éves lányt. Az erőszakolók 14 és 16 év közötti tizenévesek voltak. Jelenleg az áldozat az intenzív osztályon van. Az információk szerint a fiúk a szomszédos településről mentek vendégségbe a lányokhoz.  A kamaszok a helyi folyónál pihentek. Italozás közben a fiúk megerőszakolták az egyik lányt.

Az ukránok több mint 40 százaléka ért egyet Putyinnal, miszerint az ukránok és oroszok egy nép

Egy friss felmérés adatai szerint a megkérdezett ukránok 41 %-a értett egyet Vlagyimir Putyin orosz elnökkel abban, hogy az ukránok és az oroszok egy népet alkotnak közös történelmi és lelki térrel, de Kelet-Ukrajnában ez az arány 65 %, míg a putyini elméletet a válaszadók 55 % vetette el. Az egy nép elmélettel leginkább Kelet- és Dél-Ukrajnában értenek egyet, rendre 65 % és 56 % arányban.

Ukrajnában emelhetik a 70-75 év közöttiek nyugdíját

Ukrajnában a 2022-es állami költségvetés-tervezet előkészítése részeként a Szociálpolitikai Minisztérium a nyugdíjak emelésén dolgozik. A Minisztérium javasolja a 70-75 év közötti nyugdíjasok nyugdíjának emelését. 2020 és 2021 folyamán a 80 év feletti nyugdíjasok havonta 500 hrivnya összegű nyugdíjpótlékot kapnak. Ugyanakkor számukra a nyugdíjak nem lehetnek kevesebbek, mint 2600 hrivnya. Ezek az intézkedések 1,4 millió nyugdíjas jövedelmét növelik.

Nem viszonozta szerelmét: Megkéselt egy férfi egy nőt Kárpátalján (Video)

Kárpátalján július 26-án a Munkácsi Kerületi Rendőrséghez az orvosoktól érkezett bejelentés arról, hogy a kórházba egy lányt szállítottak számos szúrt sebbel. Kiderült, a férfi megkéselt egy lányt, majd megpróbált Odesszába menekülni. A támadót ideiglenes őrizetbe helyezték. Tettéért akár 8 évig terjedő börtönbüntetésre ítélhetik. A férfi ellen szándékos súlyos testi sértés okozása, veszélyeztetés és lopás miatt indítottak büntetőeljárást.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!