MTI

Megosztás

Az amerikai kormány mérlegeli annak elrendelését, hogy kötelezővé tegye-e az új típusú koronavírus elleni oltást a szövetségi alkalmazottaknak – árulta el Joe Biden amerikai elnök újságírói kérdésre kedden a virginiai McLeanben, a nemzeti hírszerzési igazgató hivatalában tett látogatásakor.

A szövetségi kormány az ország legnagyobb munkaadója - írja az MTI.

A kormányzat egészségügyi szakértői a delta variáns terjedése miatt a napokban azt javasolták, hogy a teljesen beoltott amerikaiak is ismét kezdjenek maszkot viselni bizonyos helyeken.

A Fehér Házban dolgozókat is felszólították, hogy kezdjenek ismét maszkot hordani.

Jen Psaki fehér házi szóvivő legutóbb úgy nyilatkozott a szövetségi alkalmazottak kötelező oltásáról: a kormány egyelőre vizsgálja, hogy van-e joga az elnöknek ezt elrendelni. A CNN amerikai hírtelevízió arról értesült, hogy Biden csütörtökön bejelenti a szövetségi alkalmazottak kötelező beoltását.

Keddi közleményében a Fehér Ház azt tudatta, hogy az elnök csütörtökön jelenti be a „következő lépéseket", hogy minél több amerikai felvegye a védőoltást.

„Minél több ember beoltása és a maszkviselés teszi lehetővé, hogy elkerüljük azokat a korlátozásokat, iskolabezárásokat és leállásokat, amelyekkel 2020-ban kényszerültünk szembesülni” – idézte Bident a közlemény, kiemelve,

hogy már rendelkezésre állnak az eszközök és a tudományos háttér ahhoz, hogy el lehessen kerülni az újabb korlátozásokat.

A járványügyi hivatal legutóbbi ajánlása értelmében a beltéri nyilvános helyeken javasolt a maszkviselés azokon a területeken, ahol a vírus gyorsan terjed. Biden közölte: mindenképpen ennek megfelelően fog eljárni, ha ilyen helyre utazik.

Forrás

MTI