Kárpátinfo.net


| 2021. 07. 28. – 10:30 | Ukrajna |

Hirdetés

Hat fizetős autópályát építenek Ukrajnában; Számok helyett betűk: új osztályzási rendszert vezetnek be az alsósoknak Ukrajnában; Ökölnyi nagyságú jégeső pusztított Olaszországban; Nagyszabású falunap Csongoron - Kultúra, sport, közösségépítés; 1500 dollárért lehetett venni diplomát Kijevben. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. július 27-én.

Hat fizetős autópályát építenek Ukrajnában

Ukrajnában hat fizetős autópálya építését tervezik, bár ezt az elképzelést egy évvel ezelőtt még elvetették. Az ukrajnai fizetős utak viteldíja az adott járműtől függ, és kilométerenként 0,023 és 0,133 euró között mozog. Megjegyzendő, hogy korábban az Ukravtodor megígérte, hogy 2019-ben megkezdi az első fizetős autópálya építését. Még azt is kiszámolták, hogy egy ilyen úton történő utazás kilométerenként hét eurocentbe kerülne majd.

Számok helyett betűk: új osztályzási rendszert vezetnek be az alsósoknak Ukrajnában

Ukrajnában új osztályzási módszert vezetnek be az iskolák 1–4. osztályai számára. A számokkal való osztályozás helyett betűkkel értékelik majd az alsós tanulók tudásszintjét. A minisztérium javaslata szerint a tanulási eredmény szintjének meghatározását, figyelembe véve a tanuló teljesítményének dinamikáját, betűkkel jelölik majd: „kezdő” (П - початковий), „közepes” (С - середній), „elégséges” (Д – достатній), „magas” (В – Високий) .

Ökölnyi nagyságú jégeső pusztított Olaszországban

Autók szélvédőit törtbe és sokakat megsebesített a hirtelen lezúduló jégeső Olaszország egyik autópályáján. A forgalmat egy időre le kellett állítani, mert életveszélyes volt a közlekedés. Hihetetlen felvételeket töltöttek fel a közösségi oldalakra az után, hogy egy óriási vihar Milánó és Nápoly között szinte mindent letarolt. A két város között húzódó autópályán életveszélyes volt közlekedni, ezért a hatóságok egy időre lezárták ezt a szakaszt.

Nagyszabású falunap Csongoron - Kultúra, sport, közösségépítés

Hogy az emberek többségének mennyire elege van már a karanténhelyzetből, az elzártságból, hogy mennyire hiányzik a közösségi együttlét, mennyire vágynak a személyes találkozásokra, azt jelzi a vasárnap Csongoron megrendezett nagyszabású falunap iránti érdeklődés. A sportpálya környékén szinte megbénult a forgalom az út mellett parkoló autók sokaságától, a hatalmas pálya területén meg mintegy kétezres tömeg gyűlt össze, mindenki kereste a számára leginkább kedvelt elfoglaltságot. Merthogy itt ezúttal igencsak gazdag program várta a vendégeket.

1500 dollárért lehetett venni diplomát Kijevben

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) sajtóosztálya beszámolt arról, hogy Kijevben diplomákat adott pénzért az egyik egyetem rektorának tanácsadója. Az SZBU munkatársai leállították a korrupciós rendszert az egyik felsőoktatási magánintézményben. A Biztonsági Szolgálat szerint a rektor tanácsadója kenőpénzért cserében garantálta az egyetemi diplomák megszerzését, anélkül, hogy az illető valóban tanult és vizsgázott volna. A megvesztegetés összege 1500 dollárnál kezdődött.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!