Hirado.hu
| 2021. 07. 27. – 16:00 | Japán |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Az 1500 méteres gyorsúszás nem a legnézőbarátabb esemény a több mint 15 perces futamaival, olyannyira nem, hogy még a versenyzőknek is jut idejük és energiájuk közben elmélkedni, kiváltképpen ha a mezőnytől elszakadva egyedül teljesítik a távot.

Mihályvári-Farkas Viktória éppen így járt a tokiói olimpia hétfő esti előfutamában,

ugyanis már féltávnál teljesen elszakadt a mezőnytől, így a futam második felét teljes magányban tempózta végig - írja a Hirado.

Mint elárulta, azzal szórakoztatta magát, hogy a vízalatti kamerával versenyezzen, illetve közben végig a családjára gondolt.

„Ötszáz méter után ritmust váltottam, de ezernél már éreztem, hogy ez túl erős lett. Ekkor azon jártattam a fejemet, hogy 400 méter vegyesen magamért úsztam, most viszont értük, a családomért, a barátaimért kell kitartanom és a lehető legjobbat kihoznom magamból” – mondta az FTC 17 éves tehetsége, aki első számában minden várakozását felülmúlva a pontszerző hatodik helyen zárt, majd 1500-on a futamgyőzelme ellenére úgy lett 12., hogy közel 12 másodpercet javított az egyéni csúcsán.

A májusi, budapesti Eb-n 400 méter vegyesen ezüstérmes sportoló elárulta, nemcsak elmélkedni, vagy épp kamerával versenyezni szokott a leghosszabb medencés távon,

hanem akár magában énekelni, vagy éppen olyan matekpéldákat számolgatni, hogy a táv hány százalékát teljesítette már.

„A hangulatomtól függ mivel kötöm le a gondolataimat, hogy eltereljem a figyelmemet az utolsó száz méterek fájdalmáról" – mesélte Mihályvári-Farkas a magányban töltött hosszú percekről.

A férfiaknak 1904 óta szerepel az ötkarikás programban az 1500 méter gyors, míg a nőknek Tokióban debütál ez a szám.


Hirdetés

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!