HáziPatika.com

| 2021. 07. 27. – 20:11 | Magyarország |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Nyáron még azok bőrén is megjelenhetnek napfény okozta barna foltok (lentigines solares), akik alapvetően nem szoktak napozni vagy strandra járni. Ilyen esetekben elérhetőek természetes módszerek, amikkel jól kezelhető a nemkívánatos bőrelváltozás.

Gyümölcsök

A papajában olyan enzimek találhatók, amelyek elősegítik a bőrhámlasztást. Egyszerűen csak törjük össze villával a gyümölcs húsát, kenjük az arcunkra, majd 20 perc múlva mossuk le langyos vízzel. Naponta egyszer érdemes mindezt megismételni - írja a Házipatika.com.

A görögdinnye is jó választás lehet, mivel sok benne az A-, B- és C-vitamin, valamint magas a víztartalma. Bár nem hat villámgyorsan, de gyengéd a bőrhöz, kitartó használattal pedig nagyon szépen kiegyenlíti a bőrszínt. A gyümölcs villával összetört húsát kenjük a foltokra, majd 20-30 perc múlva öblítsük le langyos vízzel. Mindennap használhatjuk, illetve ne felejtsük, hogy a kívánt eredmény eléréséhez több hétre is szükség lehet.

Zöldségek

Lilahagymát alkalmazva is felvehetjük a harcot a foltokkal, bár a szagokra fel kell készülnünk. Egy evőkanál hagymalevet keverjünk el két evőkanál mézzel, majd 15 percre kenjük a foltokra. Heti két alkalomnál többször ne használjuk!

A paradicsom is jó ötlet, hiszen közismerten jól fehéríti a bőrt. Egyszerűen csak tegyünk egy-egy vékony szeletet az érintett területre, és hagyjuk rajta 10 percig. Heti 3 alkalommal használjuk. Szintén jó hatású az uborka, amelyet akár mindennap bevethetünk. Itt is egyszerűen vágjuk karikára a zöldséget, majd a szeleteket helyezzük negyed órára az érintett területre.

Édesmandula-olaj

Kellemes illatú, tele vitaminokkal és egészséges zsírokkal. Vattapamaccsal vigyük fel a foltokra minden este lefekvés előtt. Bár nem kifejezetten olcsó megoldás, viszont hatásos, szinte csodát tesz a bőrrel.


Hirdetés

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!